VARGA GÉZA

Full text search

VARGA GÉZA
VARGA GÉZA (Jobbik): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Sáringer-Kenyeres Tamás képviselőtársam felszólalása ihletett meg. Nagyon világosan látszott a felszólalásból, hogy mennyire különbözőképpen látjuk akár a mezőgazdaság kérdését, akár az ország kilábalásának a kérdését. Amikor azt mondta, hogy lehet itt 20 milliárdokkal dobálózni, utalva arra, hogy én javasoltam, hogy töltsük fel tisztességesen ezt a kárenyhítő alapot, lehet akár 200 milliárddal, nos, a mezőgazdaság egy olyan ágazat, amikor egy gazda gondolkodni szokott. Meggondolja, hogy 100 forintot befektetek-e, és ha 100 forintot befektettem, ki tudok-e venni, van-e reményem rá, hogy 101-et kivegyek. A mezőgazdaság, jelentem, ilyen ágazat, minden ellenkező híresztelés ellenére. Meg kell nézni a 2010-es agrárjelentést.
Miért is? A mezőgazdaság a maga kis 3 százalékos GDP-részesedésével tudta produkálni az ország külkereskedelmi mérlegének a 38 százalékát. Tehát amikor én azt mondom, hogy a káralapot egyszer a kormánynak tisztességesen fel kellene tölteni, akkor nem mondok mást, mint hogy egy olyan ágazatba javasolok befektetni a kormány részéről, amelyik utána, ha segítek neki, akkor segít nekem kilábalni a bajból.
A költségvetési vita kapcsán a kormány képviselője szintén a bizottsági ülésen, amikor azt javasoltam, hogy ne az országvédelmi alapba tartalékoljuk a pénzt, hanem fektessük be a mezőgazdaságba, adjuk vissza a gazdáknak azt, amit a top-up formájában elvettünk, mert ez gazdaságélénkítő tud lenni, a kormány tisztelt képviselője azt mondta - és tiszta beszéd, fölírtam nagybetűkkel a naptáramba, a noteszembe, hogy ez a tiszta beszéd -, itt két pozitív gondolkodás áll egymással szemben, az egyik a hiánycélra, a biztos visszafizetésre koncentrál, a másik, az én javaslatom egy gazdaságélénkítésre.
Ez az, amit különbözőképpen látunk, a kormánynak minden lépése a hiánycél mindenáron való teljesítésére koncentrál, és nem a gazdaság élénkítésére, és Sáringer-Kenyeres Tamás képviselőtársam erre utalt. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť