DR. SÓS TAMÁS

Full text search

DR. SÓS TAMÁS
DR. SÓS TAMÁS (MSZP): Imrére szeretnék reagálni. Én nem vitatom ezeket a gondolatokat, de azért szeretném egy picit árnyalni.
Gyakorlatilag ez a centrális megoldás, ami most valójában történik, és az történik, hogy adó formájában - valójában ez történik - kerül kialakításra, a közvetlen beleszólás lehetősége szűnik meg helyi szinteken. Azért azt ne feledjük el, hogy a gazdaság kegyetlenül reagál erre a dologra. Ha a vállalkozó ezt magától távol látja, nem látja gördülékenyen megvalósulni, akkor ebben ő nem fog részt venni. Azt fogja megnézni, hogy ez megéri-e neki vagy nem éri meg neki ilyen értelemben. Tagadhatatlan, hogy a pályaválasztásnak, a pályaorientációnak is nagyon nagy szerepe van. Ez a szándék az előterjesztésben benne van.
Hogy a gondolatot folytassam, szeretnék fölvetni egy újabb gondolatot. Én ezt azért felvetném, hogy ezeket érdemes lenne módosítókkal pontosítanunk. Az államtitkár úr az adott szaktárcát képviseli. A bizottsági ülésünkön is felvetődött, de más esetekben is, hogy például a Nefmi miért kerül ki ebből a körből. Szeretném felvetni a kormány számára, hogy ennek mi az oka, hisz mind a két tárcának vannak kötelezettségei ezen a területen. Korábban minden esetben a két tárcának, az oktatásinak, illetve a szakképzésinek külön megállapodása volt ilyen és hasonló kérdésekben, tehát szeretném ezt a kérdést felvetni.
Az államtitkár úr beszélt arról, hogy majd lesz valamilyen pályázat és elosztás. Kérdezem, hogy azt ki fogja eldönteni. Korábban volt egy NSZFI, vagy regionális szinten volt az RFKB. Most mi lesz, milyen forma fog működni?
Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť