DR. SÓS TAMÁS

Full text search

DR. SÓS TAMÁS
DR. SÓS TAMÁS (MSZP): Elnök Úr! Képviselőtársaim! Itt Ferenczi Gábor gondolataihoz szeretnék kapcsolódni, először is a térségi integrált szakképző központi rendszer kapcsán. Ez a vitában idáig nem igazán lett kipoentírozva. Magyarországon több mint 900 szakképző iskoláról beszélünk, ebből 709 van térségi integrált szakképző rendszerbe bevonva. A koncepcióból azt lehet kiolvasni, hogy körülbelül 85-öt akarnak létrehozni. Ez azt is jelenti, hogy 10-15 lesz egybeszervezve. Én most a finanszírozás oldaláról vetem föl, hogy a működtetés vonatkozásában tulajdonképpen a feltételek lekorlátozódnak.
Azt kérném az államtitkár úrtól, majd amikor újra bekapcsolódik a vitába, hogy azért szóljon már arról, hogyan történik ennek az átszervezése, mert úgy tudom, külön lesznek a szakiskolák, amelyek államosításra kerülnek, de ezek külön kezelendőek, külön kezelendő a szakközépiskola, amely elképzelhető, hogy akár egy önkormányzathoz tartozik, de ennek jelentős költségkihatása van. Itt a szakképzési hozzájárulás kapcsán ebből a keretből kerülhet felhasználásra összeg, vagy egyáltalán ennek a finanszírozási oldala ennek hogyan történik.
És visszakanyarodva a korábbiakhoz, az államtitkár úr nem válaszolt arra a kérdésre, hogyan jött ki az a 440 ezer forint/fő/év? Hogyan képezték a normatívákat a különböző szakmáknál? Kikkel, kiktől kértek adatokat a valóságnak megfelelően? A kamarán túl a különböző szakmai szervezeteket, IPOSZ, MGYOSZ és másokat bevontak-e ebbe a munkába? Szeretném kérni ezekre majd a válaszát. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť