DR. SÓS TAMÁS

Full text search

DR. SÓS TAMÁS
DR. SÓS TAMÁS (MSZP): Elnök Úr! Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Egy újabb kérdéskört szeretnék még szóba hozni, ami nem hangzott el idáig a vita során. Én azt gondolom, az is problémát fog jelenteni a mostani szakképzési hozzájárulási tervezetben leírt elszámolási és visszatérítési határidők vonatkozásában, hogy ezek nem azonosak az adózás rendjéről szóló törvény jövő évre vonatkozó, visszatérítésről szóló részének határidejével. Én szeretném kérni önöktől, hogy gondolják végig, mert ebből adódóan is lehetnek gondok és problémák.
A másik, amit szintén szeretnék még fölvetni itt a vita vége felé, hogy azt gondolom, a vállalkozásokra - ezt szerintem önök is nagyon jól tudják - egy nagyon komoly nyomás fog nehezedni. A 2012-es esztendő, azt gondolom, senki számára nem lesz könnyű, és a vállalkozásoknál nem hiszem, hogy az első kérdések között lesz a szakképzés kérdése. Tehát a célkitűzéseink ellenére, amit mi is szeretnénk, és természetesen ellenzéki oldalról is támogatunk, tartok tőle, sokan lesznek, akik föl fogják mondani a gyakorlati képzésnél akár a tanulószerződést, vagy pedig azért, mert gazdasági nehézségeik vannak. Ilyen értelemben is érdemes végiggondolni, hogy a tanulók tartását, a tanulóképzést milyen formában tudjuk ösztönözni, kedvezőbb helyzetbe hozni a vállalkozókat, mert úgy gondolom, hogy ez rendkívül fontos kérdés.
Ugyanakkor szeretném hozzátenni még azt, hogy a kisvállalkozók problémáját feltétlenül gondolják még egyszer végig, és a 2012. január 1-jétől történő bevezetés, én úgy gondolom, hogy nem szerencsés, nem elfogadható, szeptemberre tűzzék ki ezt a határidőt.
Köszönöm. (Gúr Nándor tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť