GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem annyira vita, hanem inkább szeretnék megelőzni néhány dolgot, és kérdezni szeretnék az államtitkár úrtól, hogy tényleg valós vitát lehessen folytatni a kérdés kapcsán.
A gyakorlati képzést folytató cégek jelenleg a tanulószerződések megkötésével, illetve a megszűnésével kapcsolatosan minden alkalommal a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet felé kell hogy a dokumentációkat benyújtsák. Nem olvasható ki, vagy én nem tudtam kiolvasni a törvénytervezetből, hogy ez hogyan működik a továbbiakban.
Az adóbevallásukhoz mellékelniük kell az ugyancsak az NSZFI részére a kamarák által kiadott akkreditációs másolatokat. Szeretném kérdezni, államtitkár úr, hogy ezt a későbbiekben hogyan és miképpen fogják, a NAV felé kell-e közvetlen formában megküldeni, ki fogja ezt megtenni.
(17.30)
2012-től a NAV-nak kell benyújtani a bevallást, és kérni a visszatérítést, ha jól emlékszem, akkor havonta kell elkészíteni az elszámoláshoz szükséges statisztikákat. Ez az én értékítéletem szerint jelentősen növeli egyébként az adminisztrációt, nem abba az irányba hat, amiről önök hosszú időn keresztül beszéltek. Így van-e ez, ekképpen kell-e cselekedni?
2012-re vonatkozóan van egy 440 ezer forint/fő/éves összegű alapnormatíva-javaslat a törvénytervezetben. Ez nyilván egy fix összeg, vagy hát inkább úgy kérdezem, hogy ez az összeg gyakorlatilag igaz-e a normatív rendszer keretei között a tanulókra, a hallgatókra, a nyári összefüggő gyakorlat keretei között tevékenységet folytatókra, vagy ott valami egészen másfajta számításokat kell majd elvégezni. Ezeket a kérdéseket szeretném tisztán látni - (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) köszönöm szépen -, mert akkor lehetne tovább folytatni az egyeztetést.
Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť