GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Köszönöm, államtitkár úr, hogy kísérletet tett a kérdésekre való válasz tekintetében, ezt nem úgy tekintem, hogy nem sikeres, hanem úgy tekintem, hogy tényleg köszönöm, mert most harmadjára próbálkozom államtitkárok irányába válaszokat kicsikarni, és ön volt az első, aki egyáltalán kísérletet tett erre, úgyhogy még egyszer köszönöm.
A dolog lényege viszont, szeretném hozzátenni, a felnőttképzéssel kapcsolatos álláspontját érintően, hogy az extremitások, azok, amelyekről beszélünk, vannak ilyenek, persze, azok nem jók arra, hogy abból általánosítsunk. Tehát nem igaz az, hogy a felnőttképzés tekintetében a nyolcadik felnőttképzési jogosítványért ül be az emberek döntő többsége a padokba. Nem, messze nem igaz. Azért ülnek be, hogy korrekciókat hajtsanak végre, hogy lehetőségük, módjuk legyen arra, hogy a munkaerőpiacon helyet találjanak. Nézesse meg! Én meg tudom önnek mondani, de kicsit kínlódjon meg érte, nézesse meg, hogy néz ki ez az arányszám. (Dr. Czomba Sándor: Tudom.) És akkor majd látni fogja, hogy mennyire igazam van ebben a dologban.
A másik része a történetnek az, hogy akkor, amikor arról beszél, hogy a felnőttképzés, nyelvi képzés tekintetében majd uniós forrásokat fognak biztosítani arra vonatkozóan, hogy; és a szakképzési hozzájárulás pedig e tekintetben nem ad módot és lehetőséget, akkor arra szeretném felhívni a figyelmét, hogy uniós források köztudottan nem biztos, hogy évtizedeken keresztül ugyanezen célokat érintően lehívhatóvá válnak. A szakképzési hozzájárulás gyakorlatilag a munkaadói befizetésekből, járulékbefizetésekből származtatódik, tehát ilyen értelemben sokkal célszerűbb az, ha a munkaadóknak van olyan szándékuk, hogy saját munkavállalóik képzésére fordítsanak, akkor ennek a megengedő részét talán hagyni kellene.
(18.20)
Azt szeretném mondani, hogy nem egyenértékű kiváltásokról beszélünk, amikor európai uniós forrásokról beszélnek akkor, amikor a szakképzési hozzájárulás elérhető forrásairól van szó.
Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť