GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Az egyetértést nem fogjuk hangsúlyozni, erősíteni feltétlenül, már olyan értelemben, hogy nem azzal töltjük az időt. Nyilván az a jó, ha sok ilyen átfedés van. De új felületeket is lehetne nyitni, mert ha a szakképzésről beszélünk és a felsőoktatás rendszeréig eljutunk, akkor elmehetünk az alapfokú képzés irányába is, és akkor a szakképzés “fogyatékosságainak” a kérdéskörét megint csak lehetne elemezni. De nem ez a célom, hanem igazából még két dolog.
Az egyik az, hogy Zsiga képviselőtársam említette az iskolarendszer és a felnőttképzési rendszer keretei közötti megszerzendő tudás fontosságát. Abszolút módon egyetértek vele, de szeretném jelezni, képviselőtársam, most pont az zajlik ezen törvénytervezet keretei között a szakképzési hozzájárulás és a képzés fejlesztési támogatásáról szóló hozzájárulás törvénytervezete kapcsán, hogy a felnőttképzés keretei közül a munkaadók a saját maguk által történő befizetéseik tekintetében elveszítik azt a lehetőséget, hogy a saját dolgozóik képzéséhez hozzáillesztetten forrásokat használhassanak fel. Szeretném, hogy ha már kinyilvánította a viszonyát ehhez a dologhoz, akkor módosító indítványával is változtasson azon a törvénytervezeten, ami beadásra kerül.
Egyébként Miskolc várost érintően az együttműködés nem a vállalkozókkal született meg, hanem az én ismereteim szerint a köztestülettel, a kamarával, ami nem baj, ami jó meggyőződésem szerint is, de nem ugyanaz a kettő. Nem tud Miskolc minden vállalkozójával együttműködési szerződést kötni.
A másik dolog: még egyszer szeretném felhívni államtitkár úr figyelmét, hogy a SZÉP-kártya rendeletéből az én olvasatom szerint lemaradt, kimaradt a TEÁOR 8559-es, nyelvoktatással kapcsolatos tétel. Célszerű lenne, ha újra átnéznék ezt a rendeletet, és ha önök is úgy látják, akkor módosítanák.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť