GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Emelni a színvonalat, igen; akkor, amikor egy előző napirendi pont kapcsán arról beszéltünk, hogy mondjuk, a térségi minimálbérek fognak majd meghatározásra kerülni, és látható módon ez főleg a hátrányos helyzetű térségeket érinti, ahol egyébként tudvalevő, hogy adottságokban is szorítottabb feltételek közepette élik az emberek az életüket, talán a személyes adottságok tekintetében is bizonyos értelemben hátrányosabb pozícióból indulnak az emberek, akkor nyilvánvaló, egy olyan torz helyzet alakul ki, amin a kormány nem segít, pont az ellenkezőjét teszi, amit nem lehet a szakképzési hozzájárulásba beforgatott vagy azon keresztül beforgatott forrásokon keresztül feloldani.
A dolog másik része, hogy igen, az ember a tekintetben cselekvésre késztetett, hogy keresse a saját maga és a családja boldogulása számára is a lehető legjobb megoldásokat. Hogyha valaki már megszerez egy szakmát, minden tudás a kezében, fejében, akkor ezt úgy akarja hasznosítani, hogy lehetőség szerint a legjobb pozicionális feltételeket biztosítsa magának és a környezetének.
Európa ma nyitott, a moratóriumok leteltek, a hét év moratórium letelt, a szabad munkaerő-piaci vándorlás lehetősége adott oda és vissza alapon, ezzel nyilván élnek vagy élni akarnak az emberek. Én azt mondom, és azt gondolom, hogy ebben akkor lehet változást eszközölni, ha a munkaadók egy kicsivel, azután még egy kicsivel, azután még többel, nagyobb mértékben hajlandóak áldozni a jó szakmunkás megtartása érdekében, és akkor a fiatalok is motiváltabbak lesznek a vonatkozásban, a tekintetben, hogy ilyen szakmai tudás megszerzésével ruházzák fel önmagukat.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť