KARA ÁKOS

Full text search

KARA ÁKOS
KARA ÁKOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Egyetértek Gúr Nándor képviselőtársam mondataival, mert magam is azt gondolom, hogy többféle térségben kell a helyi sajátosságokat, a helyi erőforrásokat megtalálva egy jó, erős szakképzési hátteret, bázist építeni, vagy ha ilyen már van, akkor azt folytatni. Csak szeretném jelezni, hogy a központi, újonnan értelmezett szigorú szabályok és átlátható elvek mentén a helyi mozgástérre is marad lehetőség.
Mi most már hosszabb ideje egy győri modellt készítünk elő, amelynek a megvalósításában vagy a résztvevői között nemcsak az említett nagyvállalat és annak a beszállítója, hanem adott esetben a magyar tulajdonú meg a nem magyar tulajdonú kis- és közepes vállalkozások is helyet kapnának. És fontos helyet szánunk a kormány munkaügyi hivatala, a város és az intézmények mellett a győri Széchenyi István Egyetemnek is, mert a duális szakképzéstől egészen a duális mérnökképzésig közös gyakorlati helyeket is szeretnénk kialakítani és működtetni. Ez mind a pénz rációja, a szakma rációja, meg egyáltalán egy térségnek az élete, lüktetése. Így tudja egy térség hozzáadott értékben - ezért hivatkozom én viszonylag sokszor ezekre a szereplőkre - gazdagítani magát az országot. Úgyhogy egyetértek azzal, amit képviselő úr mondott, mi magunk is ezt az utat szeretnénk járni. Én azt gondolom, hogy a kormányzati szándékok pedig erősítik ezt a szándékot.
Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť