PICHLER IMRE LÁSZLÓ

Full text search

PICHLER IMRE LÁSZLÓ
PICHLER IMRE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Annyit szeretnék elmondani azért a szocialista képviselőtársaimnak, hogy abban, amit az oktatási bizottsági ülésről Sós Tamás képviselő úr elmondott, van némi igazság, viszont ha azt veszem figyelembe, hogy az elmúlt időszakban a szakképzési hozzájárulás befizetése hogyan történt, milyen úton, hogy a másfél százaléknak a 75 százalékát fizethette be közvetlenül a vállalkozó, ez igen bonyolulttá tette az egész rendszert. Tehát most a szakképzési hozzájárulás egész rendszerének a megváltoztatásával, reméljük, el fogjuk érni azt, hogy sokkal egyszerűbb lesz.
Csak egy példát hadd mondjak én is. Ha azt veszem figyelembe, hogy vannak olyan kistelepülések, ahol van a településnek középiskolája, és egy ezer fős iskolát működtet az a település, viszont nincs meg az az infrastruktúra, mint amilyen - amit, mondjuk, a képviselőtársam mondott - Győrben, akkor nagyon nehezen tudta az az igazgató beszedni azt a szakképzési hozzájárulást, amivel esetleg pontosan azokat a fejlesztéseket el tudta végezni, amire számíthatott, ha egy központi alapból kapja meg, természetesen tisztességes odafigyeléssel és megfelelő, olyan pályázati rendszerrel, ahol minden egyes település alapjában véve számíthat a közeljövőben a szakképzési hozzájárulás ezen összegére. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť