DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Schiffer frakcióvezető úr, szerintem mind a kettőnk számára fárasztó már ez a vita, de az a helyzet, hogy megint csúsztatott. (Babák Mihály: Ez a szokása!) Természetesen azok a személyek, akiket gyülekezési jogukban akadályozna egy ilyen jogszabály, viszonylag gyorsan tudnának az Alkotmánybírósághoz fordulni. De előtte természetesen a rendes bíróságon kellene jogorvoslatot kérniük, ami egyébként nem probléma, mert ha a bíróság igazat ad nekik, akkor nem kell az Alkotmánybírósághoz fordulniuk, mert egy szubszidiáris rendszerben működik Magyarországon az igazság- és jogszolgáltatás.
Amit ön mondott, az képtelenség. Persze, önnek - bocsásson meg, hogy is mondjam csak - mint a jövendőbeli LMP politikusának nem lehet a traktorosok ügyében azonnal az Alkotmánybírósághoz fordulni, ez igaz. Egy ügyvéd ezt nem tudja megtenni, csak akkor, ha olyan személyek bízzák meg, akik személyükben érintettek, a konkrét jogsérelem alanyai. De akiknek az alapjogai sérülnek, azok gyorsan eljuthatnak az Alkotmánybírósághoz. És azt sem látom problémának - ezt egyébként a világon sehol sem látják problémának -, ha előtte más jogorvoslati fórumokon kell az igazukat érvényesíteni vagy megpróbálni érvényesíteni. Ez mindenütt így van, ahol alkotmánybíróságok működnek.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť