DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Egyrészt arra szeretném kérni nagy tisztelettel Salamon elnök urat, tudom, hogy nem az ő műfaja a házszabálysértés, mégis, a Fidesz-KDNP-pártszövetség soraiból házszabálysértésről beszélni, hát azért, maradjunk abban, hogy egy kicsikét furcsa, akkor, amikor önök hetente menetrendszerűen és üzemszerűen sértik meg a Házszabályt. Ez az egyik.
A másik: államtitkár úr, ha már ön evezett oda, egyébként valóban nem tartozik a tárgyhoz, ön említette, hogy itt illegitim alkotmányt védünk. Azért szeretném megjegyezni, hogy az az illegitim alkotmány, amit egyébként az ön vagy az önök részvételével a Nemzeti Kerekasztalnál dolgoztak ki, ott dolgozták ki annak több elemét - így van (Dr. Répássy Róbert: Nem is támogattuk.) -, ennek köszönhetően jutott be aztán 1990-ben többek között a Fiatal Demokraták Szövetsége is a parlamentbe. Ez az egyik.
A másik, hogy az 1989. évi XXXI. törvénnyel módosított alkotmánynak a ’89. szeptember-októberi szövege döntő részben húsz év alatt megváltozott. Többek között önök is, illetve önök a szocialistákkal egyetértésben számos lényeges elemén módosították a ’89-es alkotmányszöveget. Ezek után itt arról előadást tartani, hogy mi itt egy illegitim alkotmányt védünk, az ön szájából, aki ’93 óta itt ül a parlamentben, számos lényegi alkotmánymódosításhoz nyomta a gombot, azért enyhén szólva furcsa.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť