BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 7., 8., 14., 15., 17., 18., 19., 20. és 21. pontjához szeretnék hozzászólni. Ezek alatt a pontok alatt található Papcsák Ferenc képviselőtársunknak az a javaslata, amellyel egyes választókerületek határait módosítja.
A zárószavazás előtti módosító javaslat indokolásában nemes egyszerűséggel azt olvashatjuk, hogy a javaslat szövegpontosító módosításokat tartalmaz.
Tisztelt Kétharmados Többség! Természetesen azt is elő lehet adni, hogy önök minden esetben szövegpontosítási céllal alakították ki a választókerületeket, ezzel szemben azonban mindenki láthatja, az igazság az, hogy önök kizárólag a Fidesz érdekeit vették figyelembe a körzethatárok kialakítása során, határozottan élve a gerrymandering eszközével, vagyis teljesen életszerűtlen módon a saját szájízük szerint alakították ki az új körzeteket, maximálisan tartva magukat választási szlogenjükhöz, amellyel kapcsolatban az elmúlt másfél év intézkedései alapján elmondhatjuk azt, hogy valójában nem is szlogen, hanem választási ígéret volt, amelyhez, el kell ismernünk, maximálisan tartották is magukat: a “csak a Fidesz!” mondatra gondolok.
Szintén felháborító és szégyenteljes az, hogy benne maradt a javaslatban az is, hogy önök a győztest is kompenzálni kívánják a töredékszavazatokkal, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy senkit nem kompenzálnak. Ez egy határozott lépés a demokrácia csorbítása irányába. Azt kell mondanunk, hogy egyetlen cél vezérelte önöket, tisztelt kormánypárti többség, tisztelt kétharmados többség a tervezet megalkotása során, nevezetesen a saját hatalmuk bebetonozása.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť