DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Full text search

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Tehát: a 3., 4. javaslatban a választókerületek betű szerinti felsorolását értem, a területhatárokét, úgy, mint annak idején a trianoni békediktátumot becikkelyező törvényben a határmeghúzást így definiálták, területmeghatározással, itt is tulajdonképpen ilyen definíció történik. De mondom még egyszer, a budapesti választópolgárok nagyon mély felháborodását fogja szerintem kiváltani az, hogy elvették a jogot attól, hogy a kispestiek és másik négy budapesti kerület nem méretheti meg önmagát, nem állhat ki a kispesti emberek elé egy olyan jelölt, aki azt mondja, Kispestért szeretnék dolgozni.
Nem tudom, miért kellett belegleichschaltolni ezt az öt kerületet a többi budapesti kerületbe. Én megértem azt, hogy mindenképpen az a cél, hogy valami olyan szabályrendszert találjunk ki, ami körülbelül arról szól, hogy egy olyan focimeccset hirdettek meg, amelynek az első számú szabálya az, hogy nem lehet a fideszes kapu felé lőni, de a biztonság kedvéért a fideszes kapu feleakkora, mint az ellenfélé. Tehát ez körülbelül egy ilyen szabályrendszer, amit megalkottak.
Én csak annyit tudok mondani a jegyzőkönyvek kedvéért és talán az utókor kedvéért is, hogy ez egy nagyon elrontott, nagyon téves út. Ezt megint el kell mondani, amit a törvény vitájában is elmondtunk, hogy hiába van bármilyen szabályszegés, bármilyen határmeghúzás, ez a trianoni határokra ugyanúgy igaz, mint a választókerületi határokra, hogy soha nem fogja azokat a nép elfogadni; “Nem, nem, soha!”, tehát igenis, fölül a gálya, de alul a víznek árja - ezt ne felejtsék el, képviselőtársaim, ezért fogunk szavazni nemmel.
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť