NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. A Skatman John-i hadarást egy kicsit megszakítva arra kérem önöket, hogy egy kicsit higgadtan gondolják végig, milyen zárószavazás áll önök előtt.
Ez látszólag egy választási törvény, egy választójogi törvény, valójában egy választási csalás. Meglehetősen etikátlannak tartom, hogy itt a karácsony leple alatt akarják elfogadni ezt a sok vérlázító jogszabályt, köztük tehát ezt a választási csalást, amit most már törvénybe iktatnának, hiszen Kubatov-listák eddig is létezhettek, azonban most törvényi szintre akarják emelni a Kubatov-listák alapján megjelölt választókerületi határokat, még itt a zárószavazás előtti módosító javaslatokkal is egyre nagyobb hatáskört biztosítva, mint amiről például a 3. és 4. ajánlási pont is szól. Ezek alapján rajzolták meg a választókerületek határait pontosan úgy, hogy a Fidesz akkor is tudjon választást nyerni, ha valójában nem is a Fideszre érkezik a legtöbb szavazat.
(14.40)
Egy olyan matematikát dolgoztak ki a Kubatov-listáknak nyilvánvalóan a pontos számszaki adatai alapján, ami alapján elképesztő alakú, kinézetű választókerületek jöttek létre. Van számos olyan választókerület, amelynek egyes településeiről még nem is vezet út a saját választókerületébe, de valamilyen Kubatov-lista alapján kiszámított matematika mégiscsak ezt indokolta, hogy ahhoz a választókerülethez csatolják, ami közigazgatásilag és minden más alapelv szerint indokolatlan.
Most önök ezt, amint a zárószavazás előtti módosító javaslatokból a 4. ajánlási pont is tartalmazza, sarkalatos, kétharmados törvénnyé kívánják tenni magát a mellékletet is, amit normálisabb esetben, a választókerületek határait nem egy párt rajzolna meg, ahogy most megtette ezt Kubatov Gábor, hanem ezt bizony egy erre felállított szakmai bizottság, ahogy a Jobbik javaslata is szólt.
Választási csalás természetesen ez a törvény azért is, mert még aránytalanabb rendszert eredményez, és ezt kívánják most itt a 4. ajánlási pont szerint sarkalatos törvényben rögzíteni. De nemcsak a választókerületek határainak besorolása éri ezt el, hanem az egész rendszert úgy találták ki, hogy a saját korábbi javaslatukkal szemben is nem 90, hanem most már 106-ra növelték az egyéni körzetek számát. Nehéz követni az önök javaslatát, hogy hogyan csapong, hiszen itt gumicsontként bedobták már rögtön az Országgyűlés megalakulása után az önök kezdeti javaslatát, amellyel azonban szögesen ellenkező az, amit önök itt most a karácsony leple alatt el akarnak fogadni.
Nem először csinálják ezt, hogy akár zárószavazás előtti módosító javaslattal érdemi változtatásokat eszközölnek, most pedig a korábbi javaslatukkal szemben egy még aránytalanabb választási rendszert kívánnak önök felépíteni. Már az önkormányzati választások előtt megtették azt, hogy a győztes mindent visz elvének irányába torzították a választási rendszert, ami eddig is aránytalan volt, hiszen 53 százalékos társadalmi felhatalmazással, ilyen választási eredménnyel több mint kétharmadnyi fideszes mameluk ül most itt az Országgyűlésben. Azt gondolom, hogy ez egy rendkívül méltatlan, igazságtalan helyzet. Természetesen arra szoktak hivatkozni, mint a médiatörvénynél is, hogy minden eleme megtalálható valahol nemzetközi példa szintjén. Csak önök úgy válogatták össze, hogy összességében viszont ilyen elképesztő rendszer, ilyen aránytalanság, ilyen igazságtalanság sehol a világon természetesen nem lelhető fel.
Elfogadhatatlan az is, és egyébként az önmagában egy olyan elem, ami sehol máshol a világon nincsen, hogy a győztes is kap kompenzációs szavazatot, tulajdonképpen a győztest kívánják önök túlkompenzálni, és az erre vonatkozó módosító javaslatunk ügyében sem tanúsítottak önmegtartóztatást. Rendkívül pofátlan és sunyi az az eljárás, hogy ezt a javaslatukat korábban az ötpárti szakmai bizottságban, albizottságban sem terjesztették elő soha ilyen formában, viszont amikor most szavazásra kerül a sor, akkor mégis egy ilyen javaslat fekszik már előttünk, amiben a győztest is kompenzálnák, túlkompenzálnák, a győztes mindent visz elvének irányába torzítanák tehát a választási rendszert. Ez teljességgel elfogadhatatlan, tehát nemcsak a választókerületeket szabták saját magukra, hanem a választásnak a matematikáját is természetesen.
Úgy néz ki, hogy ma le fogják szavazni azt a javaslatunkat is, hogy az Alkotmánybírósághoz nemcsak hogy nem lehet fordulni a jövőben, de a folyamatban lévő eljárásokat is megszüntetik. Tehát még ha a következő, az év hátralévő napjaiban élnénk is azzal, hogy megtámadjuk az Alkotmánybíróságon ezt a most zárószavazásra kerülő választási csalást, ezt a választójogi törvényt, ez az alkotmánybírósági eljárás meg sem indulna gyakorlatilag, hiszen önök mindenféle alkotmánybírósági kontrollt is megszüntetnek.
Mondhatják persze, hogy lehetőséget biztosítanak az új alaptörvény szerint is, hogyha az MSZP, az LMP és a Jobbik összefog, és együtt támad meg valamit az Alkotmánybíróságon, akár ezt a javaslatot. Azonban ez meglehetősen cinikus hozzáállás, hiszen még ebben a javaslatban sem értünk egyet, még a kritikájában sem értünk egyet minden ellenzéki párttal. Abban persze egyetérthetünk, hogy ez egy választási csalás, abban egyetérthetünk, hogy tovább torzítja a választási rendszert, és abban is egyetértünk, hogy egy igazságosabb, arányosabb választási rendszert szeretnénk.
Ha itt lennének a többi párt ellenzéki képviselői, akkor biztos, hogy meg is tapsolnának, ami azért, gondolhatják, hogy egy ritka dolog itt, az Országgyűlésben, hogy engem MSZP-s vagy LMP-s képviselők megtapsoljanak, de ez történt itt az általános és a részletes vitában. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.) Gyakorlatilag minden ellenzéki képviselő megtapsolt minden ellenzéki képviselőt, mert próbáltunk azon a csapásvonalon maradni, ami a legfőbb kritikánk, és amit most is meg kell fogalmaznom itt az ajánlás 3. és 4. pontja kapcsán, hogy tovább aránytalanítják, torzítják ezt az egyébként is igazságtalan választási rendszert.
De hiába értenénk egyet ebben, az Alkotmánybírósághoz közösen mégsem fordulhatunk, hiszen számos pontban, indokolásban nem értünk egyet, hogy csak az egyik fő kritikánkat fogalmazzam meg, az ajánlószelvények rendszerének megszüntetését az MSZP nem szeretné, sőt, érdekelt ennek a rendszernek a fenntartásában, hiszen Kubatov Gáborral szoros szövetségben az erre irányuló Kubatov-botrányt kivizsgáló vizsgálóbizottság felállítását is ellenezték. Pedig a képviselők egyötödének támogatása, azaz a jobbikos és LMP-s képviselők mellett legalább még a szocialista képviselők támogatására lett volna szükség, de ahogy az MSZP pártigazgatója esetében láthattuk, hogy a folyosón többször titokban egyeztet Kubatov Gáborral, pontosan azokban az időkben, amikor a Jobbik rendre, úgy félévente megpróbálja ezt a vizsgálóbizottságot felállítani.
Tehát miután többször lebuktattuk, hogy eldugott folyosókon titkos megbeszéléseket folytat ebben az időben, nem véletlen, hogy ezt a vizsgálóbizottságunkat nem támogatták, tulajdonképpen bármiféle indokolás nélkül. Pedig azért ez bizony az ország egyik legnagyobb botránya, amiből nem csak azt tudtuk meg, persze pozitív dolgokat is a Kubatov-lista felvételéből, például hogy miniszterelnök úr különbséget tud tenni az e-mail és az SMS között, ennek nagyon örülünk, hogy ezt a Fidesz pártigazgatójától végre megtudhattuk, azonban megtudtunk belőle botrányosabb dolgokat is. Például hogy a Fidesz elnökségének tudtával, sőt, támogatásával építettek ki egy ilyen durván törvénysértő rendszert, ami, azt gondolom, ha mondjuk, a Jobbik esetében lenne ilyen, akkor már nemhogy börtönben ülne a párt egész elnöksége, de már fel is oszlatták volna nyilvánvalóan a pártot. (Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiban.)
Mert nem arról beszélünk most, hogy a Fidesz egyes lelkes tagjai, túlbuzgó tagjai, mondjuk, nyilvántartják a választók pártszimpátiáját is, hanem sokkal súlyosabb esetről beszélünk. Ez az igazán súlyos eset, hiszen azt, hogy akár a több tízezer tagjuk közül ki vezet ilyen nyilvántartást, ezt nem is tudnánk megakadályozni, de azt, hogy központi utasítást adtak erre, hogy ilyen listát hozzanak létre, és a kiszivárgott hangfelvétel pontosan erről szól, és azért remélem, miniszterelnök úr sem tagadja azt, amit a pártigazgatója, az azóta is hivatalában megőrzött pártigazgatója elárult ezen a titkos, kiszivárgott hangfelvételen.
Gyurcsány Ferenc sem volt annyira szemtelen és pofátlan, hogy ő letagadja nemes egyszerűséggel a kiszivárgott hangfelvételt, és azt mondja, hogy ő ezt nem is állította. Önök sem voltak eddig ennyire szemtelenek, hogy nemes egyszerűséggel azt mondják, hogy ez a felvétel nem felel meg a valóságnak, azonban miniszterelnök úr még soha nem tette meg azt a nyilatkozatot, hogy miért is támogatta ezt a Kubatov Gábor által felvázolt törvénytelen rendszert, amellyel igen, nyilvántartják az emberek pártszimpátiáját, ami egy szigorúan személyes adat lenne. Nyilvánvalóan félünk, hogy itt azért különböző megszorítások, elbocsátások kapcsán, ami akár azt a több tízezer pedagógust érinti, akiket itt a következő években a szintén kiszivárgott titkos háttértanulmányuk szerint el fognak bocsátani, hogy nem ezek alapján válogatják-e ki, hogy kiket kell elbocsátani; hogy nem ezeket a Kubatov-listákat használják fel pályázatok elbírálásánál. Ezt a mai napig nem tudjuk, és választ várunk miniszterelnök úrtól, hogy mire használják a Kubatov-listákat, túl azon, hogy a választókerületek megrajzolásához, mert ezt most egyértelműen láttuk, hogy olyan elképesztő választókerületi besorolások jöttek létre, amit csak a saját számadataik tettek indokolttá, és semmiféle más közigazgatási vagy történeti besorolás. Ezért jöhettek létre olyan elképesztő alakú, méretű választókerületek.
Látom, miniszterelnök úr most azt mondja, hogy ne szóljon hozzá senki, de én azt mondom, hogy szóljanak hozzá, beszéljük ki ezt a botrányt (Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiban.), már csak azért is, mert Kubatov Gábor ebben az Országgyűlésben még egyszer sem szólalt meg. Én szólítom Kubatov Gábort - ahogy szólítottuk itt korábban Meggyes Tamást -, hogy nyilatkozzon meg végre erről a kérdésről, nem tudjuk, hogy mit csinál ebben az Országgyűlésben, mert egyetlenegyszer sem szólalt még fel, az általános vitában is hiába kértük, hogy szólaljon fel, egyetlenegyszer sem szólalt fel ebben a ciklusban, az előzőben is csak egyetlenegyszer.
Azt gondolom, hogy lehet, hogy neki itt más feladatai vannak az Országgyűlésben, vagy a pártban más feladatokat kapott, de ha országgyűlési képviselő, akkor itt az ideje, hogy színt valljon erről a felvételről. Valljon színt, és adjon választ nekünk, hogy hogyan gondolja ennek a törvénytelen adatbázisnak a további működtetését, és pontosan hogyan történtek ezeknek a választókerületeknek a megrajzolása.
Tehát ha Kubatov Gábor…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť