NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): …Kubatov Gábor magyarázza el, hogy a választókerületek megrajzolásánál, amelyet a 4. ajánlási pont szerint sarkalatos törvénybe iktatnának, és az 5. ajánlási ponttól az utolsóig még tovább csiszolgatnak, úgymond csak nyelvhelyességi szempontból, valójában érdemi szempontból is. Erre szeretnék most indokolást kapni, hogy ezek miért így történtek.
Miért tartja annyira szükségesnek és annyira előnyösnek a Fidesz számára nyilvánvalóan azt, hogy a 3. ajánlási pontba még azt is bevezeti, hogy időközi választások… Elnök úr, ne csóválja a fejét, legyen szíves! Olvassa el a 3. ajánlási pontot, erről beszélek! Az időközi választásoknál is bevezetnék az új választókerületeket, egészen pontosan azt mondja, azokra majd külön törvényt alkotunk, ha lesz időközi választás.
(15.00)
Azt gondolom, hogy ilyen hatalommániásnak, ilyen cezaromániásnak lenni, hogy még a következő választást sem tudják megvárni a választókerületekkel, hanem azt mondják, hogy ha megüresedik akár egy egyéni választókerületi mandátum, akkor azt nem a régi besorolása alapján, hanem majd külön törvényt hoznak rá, és külön választókerületet rajzolnak, ez valami egészen elképesztő javaslat, ami itt fekszik előttünk, és amit az alkotmányügyi bizottság támogatott, elnök úr. Ez, azt gondolom, valóban szégyen.
Ennek ellenére nem támogatták viszont azokat a közélet megtisztulását célzó javaslatokat, amelyeket mondjuk, a Jobbik tett akár a parlamenti küszöb csökkentésére vonatkozóan, akár az alapfokú iskolai végzettséghez való kötését a választójognak. Tehát az elképesztő, hogy ma konzervvel, sörrel veszik meg a szavazatait olyanoknak, akik valójában írástudatlanok, írni sem tudnak, és egy x-szel intézik el az aláírásukat. Ezek alapján érzelmi alapon szavazva adják le a voksukat. Ezeket nem tartották szükségesnek bevezetni, ellenben a választókerületek Kubatov-lista alapján való megrajzolását szükségesnek tartották.
Miniszterelnök úrtól is továbbra is választ várnék erre, mert a hangfelvétel alapján teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy egy ilyen törvénytelen rendszert üzemeltet a Fidesz. És normális esetben a jogosulatlan adatkezelésre gyakorlatilag utasítást adó Fidesz-elnökség többéves börtönbüntetésre számíthatna, tehát nyilvánvalóan ebben a rendszerben, ahol mindent a rendőrségtől az ügyészségig önök tartanak kézben, és még az Alkotmánybíróság jogkörét is megvonják, ha önöknek nem megfelelő döntést hoz, itt nyilvánvalóan nem kell félni attól, hogy akár a nyomozást megindítanák. Tehát nem akarok én önökre ijeszteni, nem kell féljenek, egyelőre, nyilvánvalóan.
De mint Gyurcsány Ferenc mai esete is mutatja, azért fordulhat még a kocka, és csattanhat még más kezén is a bilincs. Ezért én azt mondom, hogy tegyék még most tisztába, amikor ezt szabadlábon megtehetik, mert amiről Kubatov Gábor beszélt, az egy nagyon durva törvénysértés, amire Magyarország vezető kormánypártjának elnöksége adott utasítást, az ő elmondása szerint. Ezt a mai napig nem cáfolták, még csak nem is tagadták. Még csak nem is tagadták, tehát jelenleg a hallgatás beleegyezés alapján; főleg hogy egy hangfelvételről van szó, és főleg egy olyan pártigazgató kampányfőnöktől, akit miniszterelnök-pártelnök úr azóta is megőrzött ebben a posztjában. Tehát azóta sem mozdított el. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) És nyilvánvalóan igazat mondott - nem kívánom megkérdőjelezni - akkor is, amikor azt mondta, hogy a miniszterelnök úr már különbséget tud tenni, fejlődik, az e-mail és az sms között. Ezeket hallhattuk a felvételen, fönn van a YouTube-on, odáig még nem ért el a médiatörvény sem, hogy azokat letiltsák.
Viszont ha már ezeket a felvételeket látjuk, szeretnénk arra miniszterelnök úrtól is választ kapni, hogy ezt hogyan gondolják. Itt elbocsátások előtt állunk, több tízezer ember vár, akár csak több tízezer pedagógus az elbocsátásra az oktatási minisztérium államtitkárságának a korábban letagadott, végül beismert, kiszivárgott háttéranyaga szerint. Kiket fognak elbocsátani? Akkor is ezt a listát fogják használni, amikor a választókerületek megrajzolásához is ezt használják? Erre, miniszterelnök úr, legyen szíves választ adni. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť