ELNÖK (dr. Latorcai János)

Full text search

ELNÖK (dr. Latorcai János)
ELNÖK (dr. Latorcai János): Köszönöm szépen, képviselő úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Most a módosító javaslatokról határozunk.
Az ajánlás 13. pontjában szereplő indítvány az egységes javaslat 27. §-ában meghatározza a törvény sarkalatos rendelkezéseinek körét. Először erről a javaslatról határozunk az egyszerű többség szabályai szerint, ezt követően pedig ennek alapján döntünk a minősített többséget, majd az egyszerű többséget igénylő módosító javaslatokról, a zárószavazás során pedig szintén ezt figyelembe véve határoz az Országgyűlés a különböző többséget igénylő rendelkezésekről.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 13. pontjában a sarkalatos rendelkezésekre utaló 27. § rendelkezését, amelyet az előterjesztő is támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a 27. §-t 259 igen szavazattal, 39 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Az elfogadott módosító javaslatra figyelemmel most az ajánlás azon pontjairól döntünk, amelyek ennek értelmében minősített többséget igényelnek. Ezek a következők: az ajánlás 1-7., 10., 12., valamint a 15. pont. Kérdezem önöket, elfogadják-e a minősített többséget igénylő támogatott javaslatokat. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kettőharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a minősített többséget igénylő módosító javaslatokat 298 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most az egyszerű többséget igénylő javaslatokról döntünk a 8., 9., 11., 14. pontok, valamint a 16-22. pontok szerint. Kérdezem, elfogadják-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egyszerű többséget igénylő módosító javaslatokat 299 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a zárószavazás következik. A határozathozatal előtt megkérdezem, hogy a kormány álláspontját kívánja-e valaki ismertetni. (Senki sem jelentkezik.) Nem, köszönöm szépen.
Az egységes javaslat sarkalatos rendelkezéseinek köre az iménti határozathozatal során megváltozott. A minősített többséget igénylő rendelkezéseket a 24. § tartalmazza, erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Először a minősített többséget igénylő rendelkezésekről döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/4988. számú törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kettőharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a minősített többséget igénylő rendelkezéseket 260 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 39 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az egyszerű többséget igénylő rendelkezésekről döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/4988. számú törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat imént módosított szövege szerint.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egyszerű többséget igénylő rendelkezéseket 259 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 39 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť