DR. VARGA ISTVÁN

Full text search

DR. VARGA ISTVÁN
DR. VARGA ISTVÁN, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! E késői órában, ha megengedik, akkor epigrammaszerű tömörséggel szeretném ismertetni a mentelmi bizottság álláspontját; nevezetesen annak lényegét, hogy a legfőbb ügyész úr indítványozta Horváth Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését zugírászat vétségének megalapozott gyanúja miatt.
Tekintettel arra, hogy Horváth Zsolt képviselő úr ártatlannak vallja magát, és figyelemmel arra is, hogy álláspontja szerint tévesen került a megalapozott gyanú vele szemben, erre is figyelemmel, illetve arra is, hiszen ő jogász végzettségű, bár zugírászattal gyanúsítják, áll az igazságszolgáltatás elé, és ő maga is azt kérte, hogy az Országgyűlés mentelmi jogát függessze fel.
Erre tekintettel a mentelmi bizottság egyhangúlag úgy döntött, és ezt is javasolja az Országgyűlésnek, a közvádas ügyre tekintettel és az évtizedes bírói gyakorlatra tekintettel, hogy az Országgyűlés a képviselő úr mentelmi jogát függessze fel, hiszen ártatlan.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť