GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. 2012 nyarán még azt hittük, hogy születik valami jó, aztán itt a zárószavazást megelőzően ki kellett derülnie, hogy mégsem, fel kellett ébredni.
A baj ott van, hogy az indulás pillanatában, amikor az iskolaszövetkezet keretei között dolgozókról vagy épp a kölcsönzött munkavállalók védelméről szóló intézkedések születtek volna, akkor azt gondoltuk, hogy ezt az utat érdemes bejárni. Aztán kiderült, hogy önök lassítják a folyamatokat, késleltetve hoznak intézkedéseket, miközben az emberek meg elszenvedői a történéseknek. Ugye, a csődeljárások tekintetében rengeteg új csődeljárás indult, arányaiban jóval több, mint az azt megelőző években.
Most itt a záróvita előtti szavazások kapcsán azzal kellett szembesülnünk, hogy ez a törvénytervezet önmagában mintegy hat oldal volt annak idején, most pedig tizennégy oldalas módosítási tartalmat terjesztettek elő. Ez önmagában is azt jelenti, hogy önök újraírják a záróvita kapcsán a törvényeket, ami elfogadhatatlan. Azt kell hogy mondjam, hogy olyan beltartalmak születnek vagy születnének itt az elfogadhatatlannak minősített zárószavazás előtt, amelyeknek csak egy mondatát idézem fel: “Az állami felszámoló az adós vagyonát nem nyilvános, zártkörű pályázattal is értékesítheti.” Ugye, értik azt, amit mondok: nem nyilvános, zártkörű pályázattal. Érthetetlen az, amit csinálni akarnak, vagy talán érthető, de a legnagyobb baj az, ha érthetővé válik mindez.
Pontosan ezek alapján, ezek és hasonló mondatok alapján ezt a törvénytervezetet, a záróvitában megfogalmazott módosítót támogatni mi nem tudjuk. Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť