TÓTH CSABA

Full text search

TÓTH CSABA
TÓTH CSABA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az Országgyűlés 2012. november 11-én elfogadta a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényt. A törvény értelmében az illetékes miniszter köteles a dohánytermék kiskereskedelmi jogosultságára vonatkozó pályázatokat első alkalommal legkésőbb 2012. november 15-ig kiírni úgy, hogy a pályázatok benyújtására a kiírás megjelenését követő 60 napos határidő álljon rendelkezésre. November 15-én a miniszter aláírásával megjelent a nyilvános koncessziós pályázati felhívása dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére. A pályázati felhívásban az látható, hogy a törvényben megfogalmazott határidő helyett a pályázati kiírás csak 2012. december 15-én jelenik meg.
2012. november 26-án a nemzeti fejlesztési miniszterhez benyújtott interpellációmban feltettem azt a kérdést, miszerint miért nem olyan pályázati kiírás jelent meg, amely megfelel a törvényben foglaltaknak, továbbá, hogy akkor most van pályázati kiírás, vagy nincs pályázati kiírás. A kérdésre a múlt héten államtitkár úr azt válaszolta, idézem: “Van pályázat, és a pályázatok érkeznek is. Ez is tanúsítja azt, hogy képviselő úr állításával szemben mind a kormány, mind az irányítása alá tartozó Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. a törvényben foglaltaknak megfelelően járt el.”
A megjelent pályázati felhívásban azonban az látható, hogy a pályázattal kapcsolatos részletes személyi, jogi, pénzügyi és tárgyi feltételek, a pályázat elbírálásának szempontjai és további információk is csak a 2012. december 15. napján megjelenő koncessziós pályázati kiírásban találhatók meg. Sőt, az is kiderül a pályázati felhívásból, hogy a pályázati kiírások a megjelenést követően a Széchenyi-programirodáknál vehetők majd át. Joggal merül fel a kérdés, hogy akkor milyen pályázatok beérkezéséről beszélt államtitkár úr, amikor még a feltételeket tartalmazó kiírás meg sem jelent. Vagy vannak esetleg jól értesültek, akik kiírás nélkül is tudnak pályázni? Vagy esetleg már a nyertesek is megvannak? Akkor viszont tényleg nincs szükség pályázatra és a pályázati kiírásnak nevezett színjátékra.
A fentiekre tekintettel kérdezem tisztelt államtitkár urat, miért nem olyan pályázati kiírás jelent meg, ami megfelel a törvényben foglaltaknak. Mi szükség van a 450 millióból gazdálkodó Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-re, ha a pályázatokkal kapcsolatos teendőket helyette a Széchenyi-programiroda látja el? Tájékoztasson arról, hogy eddig hány pályázat érkezett be! A pályázat elbírálásánál a törvény szerint előnyt élvez, aki legalább 3 hónapja álláskereső. Ön szerint le tudják-e tenni ezek a személyek a 100 ezer forintos pályázati biztosítékot?
Várom válaszát. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť