DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Ezt a vitát már képviselőtársával, Bárándy Gergellyel lefolytattuk az általános vita során, és én jeleztem, hogy nem pontosan olvasta az idevonatkozó törvénytervezetet, ugyanis a Kúria mint a rendkívüli jogorvoslati fórum szerepel, tehát nem rendes jogorvoslat, hanem rendkívüli, azaz felülvizsgálati fórum. Bocsássa meg, de ezt máshova nem tudjuk telepíteni, csak a Kúriához tudjuk a felülvizsgálati fórumot telepíteni - egyrészt.
Másrészt a közigazgatási bíróság és a munkaügyi bíróság mint különbíróság létrejöttével azt a problémát kellett orvosolnunk vagy azt kellett megoldanunk, hogy egy városi bírósági szinten működő, tehát helyi bírósági szinten működő munkaügyi bíróságot kellett egy megyei szinten működő bírósággal összeilleszteni. Ezért alakult a fórumrendszer, a közigazgatási és munkaügyi ügyszak tekintetében ezért javasoljuk úgy, hogy a törvényjavaslat szerinti fórumok alakuljanak ki, ugyanis vagy a közigazgatási bírákat kellett volna helyi szintre hoznunk, tehát oda kellett volna irányítani az egyébként már magasabb karrierlépcsőn álló bírákat, vagy pedig a munkaügyi bírákat kellett volna kissé felértékelnünk azzal, hogy a törvényszéki szintre kerülnek. Ezért egy ilyen vegyes megoldás született, de még egyszer mondom, ennek semmi köze egyébként az ítélőtábla vagy a Kúria illetékességéhez és hatásköréhez, mert a Kúria csak mint felülvizsgálati fórum jön szóba.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť