DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! A második Orbán-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta több mint 90 milliárd forintos forráskivonást vagy zárolást kellett elszenvedjen a felsőoktatás. Tették mindezt annak ellenére, hogy az “Erős Magyarország” című, 2007 decemberében megjelent Fidesz-programban az alábbiakat olvashatjuk: “Ismét visszaállítjuk a tandíjmentességet, mert a jelenlegi helyzet a tehetősek privilégiumává teszi a felsőoktatást, és évente több tízezer tehetséges fiatalt zár el az egyetemi tanulmányoktól.” Ehhez képest a kormányzati tervek szerint tovább fogják csökkenteni a tandíjmentes felsőoktatási helyek számát, tehát homlokegyenest az ellenkezőjét csinálják annak, mint ami a 2007-es Fidesz-programban szerepelt. Ebben ugyanis szó sem volt semmiféle forráskivonásról, semmiféle zárolásról, de még arról sem, hogy egy önfenntartó felsőoktatást szeretnének megteremteni.
Az esélyeit a fiataloknak az eladósodásban, a diákhitel felvételében jelölik meg, ami a Jobbik szerint egy tévút, hiszen nem lehet célja egyetlen kormányzatnak sem az, hogy a felnövekvő generációnak, a fiatalságnak a tanulmányai befejezésekor egy óriási hitelteherrel kelljen megkezdeni az életét. Sokkal jobb lenne, ha az akkori éveiket a családalapításra és az otthonteremtésre tudnák használni. Ne azt üzenjék a fiataloknak tehát, hogy ha tanulni akarsz, akkor adósítsd el magad! Ráadásul az sem érthető, hogy hogyan várnak el nemzetközi kitörési eredményeket ezektől az egyetemektől, ha ilyen mértékű forráskivonásokra és zárolásokra lehet számítani.
Várom érdemi válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť