FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! Ki kell javítanom, Dúró Dóra nem a 2007-es adatokat, hanem a 2007-es programjukat mondta el. Szerettünk volna frissebb programból idézni, de egyszerűen nem találtunk, nagyon taktikusan a Fidesz nem volt hajlandó nyilatkozni erről. De az biztos, ha nyilatkoztak volna, akkor nem az önfenntartó felsőoktatásról tették volna meg, ahogy erről mostanában itt a miniszterelnök úrtól, illetve öntől is hallani lehet. Azt tehát kijelenthetjük, hogy önök átverték a fiatalokat, nem erről volt szó. Nem annak tükrében szavaztak önökre 2010-ben azok a fiatalok, akik a Fideszt választották, hogy önök önfenntartóvá akarják tenni a felsőoktatást, és a diákhitelre építve akarják lehetővé tenni azt, hogy minél több diák tudjon tanulni.
Azt sem értem, hogy miért kell sikerként reklámozni azt, hogy egyre többen veszik fel a diákhitelt, amikor az egy kényszerpálya. Annak kellene örülnünk, ha nem lennének rászorulva a fiatalok a diákhitelre, de sajnos az a jelenlegi helyzet, a gazdasági helyzet, hogy rá vannak kényszerülve, és ezen súlyosbít az a helyzet, hogy önök egyre inkább csökkentik az állami férőhelyek számát. Ez tehát egy nagyon rossz irány, amivel mi nem tudunk egyetérteni. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť