ELNÖK (dr. Ujhelyi István)

Full text search

ELNÖK (dr. Ujhelyi István)
ELNÖK (dr. Ujhelyi István): Nem. Ebben az esetben határozathozatal következik. Az ezt segítő főtitkári tájékoztatót T/8750/96. számon megkapták. Bejelentem, hogy a tájékoztató kiadását követően az ajánlás 22. és 105. pontjait, 52., 63. és 64. pontját, valamint a kiegészítő ajánlás 26. pontját előterjesztői visszavonták, így ezekről értelemszerűen nem döntünk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat a főtitkári tájékoztatóban felsoroltak szerint.
Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
238 igen, 60 nem, 36 tartózkodás mellett elfogadták a javaslatsort.
Most a külön szavazásra kért indítványokról határozunk.
Az ajánlás 66. pontjában Ágh Péter a törvényjavaslat 127. §-ában a gépjárműadó-törvény 17/D. § g) pontjának módosítását indítványozza, amely mentességi szabályt tartalmaz. Az előterjesztő és a bizottságok támogatják, az LMP kérésére külön szavaz róla az Országgyűlés. Most! (Szavazás.)
337 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadták.
Az ajánlás 79. és 82. pontjaiban Vas Imre a törvényjavaslat 188. § (1) és (2) bekezdésében az adózás rendjéről szóló törvény 24/C. § (2b) és (2c) bekezdésének, valamint a törvényjavaslat 227. § (2) bekezdése 3. pontjának elhagyását indítványozza. Az alaprendelkezések adóregisztrációs eljárási szabályokat tartalmaznak. Az előterjesztő és a bizottságok támogatják, az LMP kérésére külön szavazunk. Most! (Szavazás.)
257 igen, 78 nem, 1 tartózkodás mellett ment át a javaslat.
(18.40)
Az ajánlás 111. pontjában L. Simon László a törvényjavaslat 1. mellékletét új ponttal egészíti ki, amely az szja-törvény 1. melléklete 8. pontja 8/28. alpontja helyébe újat javasol. Ebben a nem pénzben kapott juttatások közül adómentesnek minősülő felsorolást bővíti. Az előterjesztő és a bizottságok támogatják, de az LMP kérésére külön szavazunk, most! (Szavazás.)
331 igen szavazattal, 6 nem ellenében, tartózkodás nélkül ment át a javaslat.
Bizottsági állásfoglalásra és frakciókérésre figyelemmel még további javaslatokról is döntenünk kell.
Az ajánlás 4. pontjában Papcsák Ferenc a törvényjavaslat 2. § (2) bekezdésében az szja-törvény 3. § 93. pontjának a módosítását javasolja.
Az ifjúsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Most önök döntenek, kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
21 igen szavazattal, 274 nem ellenében, 38 tartózkodás mellett nem fogadták el a javaslatot.
Az ajánlás 8. pontjában Baracskai József és más képviselők a törvényjavaslat 8. §-ának az elhagyását javasolják. A bizottságok nem támogatták. Most önök döntenek! (Szavazás.)
99 igen szavazattal, 239 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem ment át a javaslat.
Az ajánlás 9. és a hozzá kapcsolódó 14., 15. 17. és 18. pontjában Mesterházy Attila és Szekeres Imre a törvényjavaslat 8. §-ában az szja-törvény 29. § elhagyását javasolják. A bizottságok nem támogatták. Most önök szavaznak! (Szavazás.)
103 igen szavazattal, 238 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem ment át a javaslat.
Az ajánlás 10. pontjában Vágó Gábor a törvényjavaslat 8. §-ában az szja-törvény 29. §-át új bekezdésekkel egészíti ki. A javaslat az adóalap-növelő tételekről rendelkezik. Az LMP kérésére szavaz most az Országgyűlés. (Szavazás.)
102 igen szavazattal, 237 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem ment át a javaslat.
Az ajánlás 22. pontjában Seszták Oszkár és más képviselők a törvényjavaslatot új 31. §-sal javasolják kiegészíteni. A javaslat összefügg a 105. ponttal, így ezekről együtt határozunk. (A főtitkárral egyeztet.) Helyesbítek. Az ajánlás 22. pontja visszavont javaslat, tehát nem szavazunk róla, mint ahogyan nem szavazunk Ivanics Ferenc képviselő úr javaslatáról, Seszták Oszkáréról, Aradszki Andráséról, Ughy Attiláéról.
Szavazunk viszont az ajánlás 73. pontjában Szabó Timea képviselő asszony javaslatáról, aki a törvényjavaslat 141. §-ában az illetéktörvény 26. § (6) bekezdése módosításával az illetékkötelezettség egyik szabályát módosítja. Az LMP kérésére szavazunk, most! (Szavazás.)
99 igen szavazattal, 240 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadták el a javaslatot.
Az ajánlás 77. pontjában Papcsák Ferenc a törvényjavaslatot új paragrafussal javasolja kiegészíteni. A bizottságok nem támogatják. És önök? (Szavazás.)
238 igen szavazattal, 61 nem ellenében, 39 tartózkodás mellett átment a javaslat.
Az ajánlás 81. pontjában Vas Imre a törvényjavaslat 222. §-ának az elhagyását javasolja. A bizottságok nem támogatják. Most önök szavaznak! (Szavazás.)
257 igen szavazattal, 77 nem ellenében, tartózkodás nélkül átment a javaslat.
Az ajánlás 95. pontjában Vágó Gábor a törvényjavaslatot új paragrafussal egészíti ki, és ebben az adótörvények módosításáról szóló előző évi törvényt egészíti ki adókedvezményre utaló szabályokkal. Az LMP kérésére szavazunk, most! (Szavazás.)
105 igen szavazattal, 231 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem ment át a javaslat.
A kiegészítő ajánlás 79. pontjában a költségvetési bizottság a törvényjavaslatot új paragrafussal egészíti ki, és ebben a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvényt módosítja.
Szavazzanak most! (Szavazás.)
295 igen szavazattal, 43 nem ellenében, tartózkodás nélkül átment a javaslat.
Zárószavazásra majd a jövő heti ülésünkön kerítünk sort.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť