DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Azt, amit Gruber képviselőtársam elmondott, minden tiszteletem ellenére azt kell mondanom, ismerjük, mármint, ami a módszert illeti: fontos a probléma, de ez a javaslat speciel nem alkalmas ennek a kezelésére, és majd a kormány egyszer benyújt egy megfelelő javaslatot - és ez az idő, tisztelt képviselőtársaim, általában sosem jön el.
(21.10)
Én ezt sejtem e mögött a vélemény mögött is, mondom még egyszer, minden tiszteletem ellenére, amit képviselő úrral kapcsolatban gondolok.
Úgy hiszem, hogy akik jelen voltunk azon a vitán, ami ennek a javaslatnak az alapját képezte, mindannyian elmondhatjuk, hogy valóban méltatlan körülmények között, és sajnos azt is kell mondjam, hogy méltatlan módon zajlott, éppen ezért egy ilyen jellegű előterjesztésre szükség van.
Ha már a továbbgondolását javasolja fideszes képviselőtársam ennek a javaslatnak, akkor szeretnék erre is javaslatot tenni. Valamilyen módon érdemes lenne a Házszabályról vagy az Országgyűlésről szóló törvényben rögzíteni azt, hogy a jogalanyok széles körét érintő és egyébként nagy jelentőséggel bíró törvényjavaslatokat is méltó időben és méltó módon kell tárgyalni. Hiszen képviselőtársaim emlékeznek rá, hogy nemcsak ezt a javaslatot - mármint a népi kezdeményezést - tárgyaltuk méltatlan módon, hanem emlékeznek talán arra, hogy a munka törvénykönyvét is az éjszaka közepén tárgyaltuk, sőt hajnalig, sőt reggelig, talán emlékeznek arra, hogy a választási eljárási törvényt is éjfél körül tárgyaltuk, és sorolhatnám még a példákat.
Tehát, tisztelt képviselőtársaim, elsősorban javaslom ennek a javaslatnak az elfogadását, és a frakciónk igennel fog voksolni; másodsorban, ha továbbgondolást kívánnak a fideszes képviselőtársaim, javaslom, hogy az általam felvetett irányba haladjunk.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť