ERTSEY KATALIN

Full text search

ERTSEY KATALIN
ERTSEY KATALIN (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Az előbbi vita jól példázza, hogy a tárgysorozatba-vételt talán nem kellene a szavazások végére rakni véleményem szerint, ugyanis egy fontos témáról esik szó, és megint itt vagyunk késő éjszaka vagy késő este.
A jelen tárgysorozatba-vételt kérő igényünk arra irányul, hogy a népi kezdeményezések tárgyalását méltó időpontban és méltó módon tegye meg a Ház. Ugyanis nemrég megtörtént az, és önök látták ennek kárát, hogy késő éjszakára tették egy olyan népi kezdeményezés tárgyalását, amelyet százezer magyar állampolgár támogatott, húsz éve a civil szervezetek sokasága, nagyon komoly aktivisták és néhányan közülünk is támogatták, segítették. A családon belüli erőszak büntetőjogi tényállássá tételéről van szó, amelyet az önök frakciója késő éjszakára helyezett, és az ominózus, elhíresült Varga István-féle beszéddel tett szégyenletessé.
Ezeket a szituációkat el lehetne kerülni akkor, hogyha a javaslatunkat (Nagy zaj a kormánypártok soraiban. - Az elnök csenget.) legalább megfontolják, kedves képviselőtársaim, megfontolják. Megfontolásra javasoljuk ugyanis azt, hogy ezeket a népi kezdeményezéseket a politikai vitanap szabályai szerint folytassuk le. Ez megkímélné önöket attól a szégyentől, ami érte önöket ennek a vitának a kapcsán, adna egy formát, egy méltóságot azoknak a kezdeményezéseknek, ahol emberek tízezrei aláírásukkal támogatták, és aktivisták ezrei az aláírásukkal, munkájukkal támogatták ezt az ügyet, legyen ez bármilyen ügy. Bármilyen ügy, ami százezer honfitársunk munkáját, aláírását kiérdemli, azt gondolom, kiérdemli, hogy az Országgyűlés részéről a politikai vitanap kereteinek megfelelő formában tárgyalják. Ne lehessen eldugni hajnali 3-ra, mint ahogyan azt megtette a házbizottság, ne lehessen méltatlan szónokokat ide beültetni, akik a következő vitára várnak; lehessen méltón (Zaj. - Az elnök csenget.), igazságosan és fair módon eljárni azokkal a népi kezdeményezőkkel, akik más módon nem tudják az ügyeiket behozni ide a Házba.
Kérem, fontolják meg ezt a javaslatot. Semmi másról nem szól a javaslat, mint arról, hogy a politikai vitanap szabályai szerint tárgyaljuk azokat a népi kezdeményezéseket, amelyek elérik a százezres aláírást. Azt gondolom, ez egy méltányos javaslat, és pontosan önöket kímélné meg a Varga István-féle fiaskóktól, amelyben önök kényszerültek meghátrálni. Szeretném, ha ezt megfontolnák.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť