NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Nem hallgatnak (Derültség.), az a baj, nem hallgatnak, bekiabálnak, és a nemzet templomából zsibvásárt csinálnak (Felzúdulás és derültség.), én azonban szeretnék szót emelni a magyar filmek mellett. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Te csinálsz zsibvásárt!) Különösen azok mellett a magyar történelmi filmek mellett, amelyek nem készülhetnek el, miután önök rendre leszavazták többek közt azt a Pörzse Sándor képviselőtársammal már többször benyújtott költségvetést módosító javaslatunkat, amely szerint szükség lenne magyar történelmi filmek gyártására, és legalább 2 milliárd forintot különítsünk el a közmédiumok több tízmilliárd forintjából, amelyre mutassunk rá, hogy ezt nem költhetik például a Marslakók című nézhetetlen szappanoperára, hanem történelmi filmek gyártására kellene fordítani. Hiszen azt láthatjuk, hogy a történelmünkben számos olyan pont van, amiről nincsenek állami megemlékezések, nem szerepelnek a történelemtankönyvekben, ennek ellenére rendkívül izgalmas akciófilmet is lehetne például forgatni a Rongyos Gárda küzdelmeiből (Derültség.) vagy akár a pozsonyi csatából, bizony! Lehet ehelyett a hollywoodi produkciókat támogatni Andy Vajnán keresztül és az ő bizniszeit, amit az off-shore cégein keresztül folytat, azonban azt gondolom, hogy igenis indokoltabb lenne történelmi tematikájú filmgyártásra egy céltámogatást előirányozni.
Önök jelenleg azt mondják, hogy a III/III-as ügynök, Böröcz István az, aki tulajdonképpen rendelkezhet a közmédiumok teljes költségvetése több tízmilliárd forintja felett évente, és nem kívánják megszabni, kultúrpolitikailag nem kívánják előírni sem Alföldi Róbertnek, de úgy tűnik, hogy ennek a III/III-as ügynöknek sem, hogy szükség lenne Magyarországon történelmi filmekre. Viszont ahhoz, hogy előbb-utóbb, reméljük, nemcsak a Jobbik kormányra kerülése után (Moraj és hangok a kormánypárti padsorokból: Ó! Jaj!), de akár még előbb is készülhetnének ilyen filmek, fontos, hogy ezeket be is tudják mutatni a magyar mozikban, ezért szükséges a filmterjesztés helyzetén is változtatni. Ezért kérjük, hogy legalább vegyék tárgysorozatba, mert önöknek semmilyen javaslatuk nincs. Itt viszont van egy javaslat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amit LMP-s képviselők, MSZP-s és fideszes képviselők is a szakbizottságban támogathatónak ítéltek.
Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
(21.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť