DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Full text search

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt legfőbb ügyész urat is köszöntöm, és immáron sokadszor hívom őt ide a Házba, hogy az igazságtételről, a 2006 őszi rendőrterror elszámoltatásáról tudjunk szót ejteni.
Két héttel ezelőtt megkérdeztem legfőbb ügyész urat arról, hogy hogyan áll a vezető rendőrtisztek és az akkori politikai vezetők, Gyurcsány Ferenc és társai elleni nyomozás a 2006 őszi rendőrterror ügyében, amelynek során több száz embert önkényesen bebörtönöztek, súlyos sérüléseket okoztak, és maradandó sérüléseket is szenvedtek olyanok, akiknek a szemét lőtték ki. Az ő képviseletükben is itt ül köztünk most a karzaton Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete elnöke, aki maga is szenvedője volt e koncepciós eljárásban az ügynek.
A kérdésem akkor az volt, hogy hogyan áll ez a nyomozás, és akkor azt mondta a legfőbb ügyész úr, hogy közel van már a vádemelés, ami egy jó hír volt mindannyiunk számára, azonban én most azért vagyok itt, hogy jogvédőként arra buzdítsam ügyész urat és arról kérdezzem, hogy igazából a legfőbb bűnért, amit annak idején álláspontom szerint Gyurcsány Ferenc és társai elkövettek, feleljenek. Tehát terrorcselekményért kellene álláspontom szerint a vádemelést megtenni.
A terrorizmusról hogyan ír a szakirodalom? Azt mondja, hogy a terror és a terrorizmus mögött mindig valamilyen leszámolási, visszacsapási, megfélemlítési szándék húzódik meg, és ehhez elengedhetetlenül társul egy politikai, ideológiai, vallási eszme, ami az erőszak legitimációjául szolgál.
Pontosan ez történt. 2006 őszén Gyurcsány Ferencék felhasználva az állami szervezeteket, még a Nemzetbiztonsági Hivatalt is, amely közleményt adott ki arról, hogy aki kimegy tüntetni, az pszichikai bűnsegéd lesz egy hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményében vagy a gyülekezési jog megsértésében, és utána elindult a gőzhenger, az embervadászatok szeptemberben, majd pedig október 23-án reggel a Kossuth tér jogellenes kiürítése, a Nádor utcai kiürítés, az Alkotmány utcai jogellenes szétoszlatása a tömegnek, és onnantól kezdve tudatosan a legmegfélemlítőbb módszerekkel, azonosító jelvény nélküli rendőrök kegyetlenkedtek az emberekkel szemben.
Valóban, ügyész úr, az a kérésem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy emeljenek vádat terrorcselekmény miatt Gyurcsány Ferenc és társai ellen is. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť