DR. POLT PÉTER

Full text search

DR. POLT PÉTER
DR. POLT PÉTER legfőbb ügyész: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, már többször szót ejtettünk e Ház falai között is az ön által említett bűnügyről, úgyhogy csak emlékeztetőül jegyzem meg, hogy ebben az ügyben a nyomozás 2012 novemberében befejeződött. November 6-ától az iratismertetés megtörtént. Új információként azt tudom mondani, hogy az iratismertetés során érdemi bizonyítási indítványt is előterjesztettek a védelem részéről, amely bizonyítási indítványnak a munkálatai most is folyamatban vannak.
Képviselő úr tudomására hoztam már a korábbiakban, hogy a 14 gyanúsítottal szemben elöljárói intézkedés elmulasztásának bűntette miatt indult eredendően az eljárás, de más bűncselekmények is felmerültek az eljárás során.
Jelenleg a bizonyítási indítványnak eleget téve, a vádemelési szakban annak értékelése folyik, hogy az adott történeti tényállás pontosan milyen bűncselekmények tekintetében ad lehetőséget, illetve kötelezettséget az ügyészség számára a vádemelésre. Erre 30 napja van az ügyészségnek, amely azonban meghosszabbítható, de legkésőbb a nyomozás befejezésétől számított 90 nap múlva dönteni kell arról, hogy miben emel vádat az ügyészség, ha vádat emel, és mihez nem elegendő a bizonyíték, ami esetleg felmerült még az eljárás során.
Úgyhogy képviselő úr kérdésére ezt követően tudok majd én is választ adni. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť