DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Tudom, hogy önök nem szeretik a 16 százalékos egykulcsos adót, de azért hozzátenném, hogy a következő esztendőben a szuperbruttó kivezetésre kerül.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az átlagbér fölött egyébként még ha bruttó emelésre nem is kerül sor - még ha; de sor kerül, nyilvánvalóan, de ha nem kerül -, akkor is nettó értelemben és nettóban többet kapnak azok, akik egyébként az átlagbér környékén vagy afölött keresnek. Ezt csak azért, mert mindig a 16 százalékos egykulcsos adót kritizálják. Tehát a szuperbruttó kivezetésével nettóban jelentős emelkedéssel számolhatnak ezek a csoportok.
A másik oldalon felhívnám a figyelmét arra, hogy a bérmegállapodások - ahogy ön is említette - folyamatban vannak; még a kezdetén. Tehát akkor tudunk pontosan igazán reagálni erre a kérdésre, amikor már a minimálbérről is megállapodásra lehet jutni.
Az infláció nyilvánvalóan nagyon fontos szempont ebben a tekintetben, hogy valóban reálbér-növekedés legyen. A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a legutolsó inflációs adat éppenséggel most 6 százalékra ment 6,5-ről. Ez nagyon kedvező tendencia, reméljük, hogy a következő esztendőben az infláció alacsonyabb lesz még annál is talán, mint amit várunk.
Egyet ne felejtsen el, tisztelt képviselő asszony: a legeslegfontosabb cél ma Magyarországon a foglalkoztatás bővítése. A foglalkoztatás bővítésére fordítunk minden erőforrást, ahol felhívnám a figyelmét a munkahelyvédelmi akciótervre. Ez közel 1,2 millió ember, azaz 1 millió 200 ezer ember számára biztosít munkalehetőséget, de hozzátenném azt is, hogy 300 milliárd forint (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) marad a vállalkozóknál, akik nyilvánvalóan béremelésre is fordíthatják ezt az összeget.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť