NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! A Külügyminisztérium nyilatkozatban fejtette ki a gázai, illetőleg dél-izraeli helyzettel kapcsolatos álláspontját, illetőleg ezekben a percekben is az Európai Unió Külügyi Tanácsa helyzetértékelést végez, valamint következtetéseket fogad el ezzel a helyzettel kapcsolatban.
Ön azt kérdezte, elítéljük-e Izraelt. A nyilatkozatunk úgy fogalmaz, hogy mi nem elítéljük, hanem aggódunk az értelmetlen erőszak, illetőleg az ellenségeskedés kiújulása miatt, amit azonnal be kell fejezni; ugyanakkor a Hamász rakétáira nincsen mentség. Izrael, noha egyoldalú lépések Izraelnek is felróhatóak, de Izraeltől nem vitatható el ebben a helyzetben az önvédelem joga. Azzal azonban teljes mértékben egyetértek, hogy mindezt Izraelnek a civil célpontok, illetőleg áldozatok elkerülésével kell végeznie.
Ugyanakkor azt se feledjük el, hogy ebben a jelenlegi helyzetben a kiutat továbbra sem jelentheti más, mint a kétállami megoldás, tehát Izrael Állam mellett egy életképes és fejlődésre képes palesztin állam létrehozása. A mostani nagyon szomorú események is arra figyelmeztetnek bennünket, hogy ezt a kétállami megoldást kizárólag tárgyalásos úton lehet elérni, az erőszak nem segít ennek a célkitűzésnek az elérésében.
Kérem a válaszom elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť