TÓBIÁS JÓZSEF

Full text search

TÓBIÁS JÓZSEF
TÓBIÁS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Olyan kérdésben szeretném most éppen kérdezni, olyan témában szeretném kérdezni, ami a választókerületben Magyarországon nagyon sok helyütt jelenik meg, és mint a közigazgatási és igazságügyi minisztert kérdezem ebben az ügyben.
El tudja-e képzelni a miniszter úr azt a helyzetet, hogy Navracsics Tibor néven valaki aláhamisít egy hitelszerződést, és több milliárd forintot felvesz, majd ezt követően, mert önnek erről nincs tudomása, néhány hónap múlva - amint lejár a türelmi idő - a bank felkeresi önt, hogy akkor legyen szíves fizetni az adósságot, merthogy ön felvett hitelt. Azt hiszem, hogy amit most elmondtam példaként, nem fog megcáfolni, és mondhatnám bármely magyar állampolgárt, csak a példa kedvéért tettem, ma nagyon sok ember, közel ezer család van ebben a helyzetben Pest megyében. Ezer család, akik társasházban élnek, és a nevükben valaki felvett pénzt, amely nem a társasház tulajdonába került, nem oda került beépítésre, nem ott lett panelprogram, -rekonstrukció, nem ott lett lift felújítva, semmi nem ott történt, eltűnt 1,2 milliárd. Ma egy bank Magyarországon követelést akar végrehajtani ezeken a családokon, azokon a családokon, akik az elmúlt 30-40 évben nem vettek fel hitelt, tisztes jövedelmükkel szerezték meg ezeket a társasházi lakásokat, és ma azzal szembesülnek 55-60 évesen, hogy nekik hosszú távra kell másfél-két millió forint hitelt felvenniük.
Azt szeretném kérdezni a tisztelt miniszter úrtól, hogy egyrészt nem hiszem, hogy ismeri a történetet, de akkor felhívnám a figyelmét, hogy mind a társasházi törvény, mind pedig a jogszabályok felülvizsgálatával a kormány ismerje meg ezt a problémát, a kormányhivatalon keresztül tájékozódjon, az önkormányzattól kérjen információt, és ne hagyja, hogy egy bank csak azért, mert valaki hibázott, egy ember (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), ezért ezer családot büntessen.
Kérdezem ebben az álláspontját, miniszter úr. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť