DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Megköszönöm az érdemi vitát. Az elnevezéssel kapcsolatban annyit, hogy amikor a tárca vizsgálta a képviselőtársaim által benyújtott javaslatot, akkor néztük mi az elnevezés kérdését, és azt találtuk, hogy Európa szinte minden államában az állami monopóliumokat megjelenítő dohányboltok a “nemzeti dohánybolt” elnevezést viselik. Egyébként meggyőződésem, hogy a köznyelvben ez trafik néven fog működni - se dohánybolt, se nemzeti, se állami. Nem magyar szó - vizsgáltuk ezt is. Úgyhogy azt, hogy a tárca emellett érvel, alapvetően az európai gyakorlat indokolja.
A másik: egyetértve képviselőtársam, frakciótársam véleményével, nyilvánvaló, hogy az elrettentés ebben az ügyben nagyon fontos. Az egy másik nagyon fontos kérdés, hogy valahol a jó ízlés határain belül maradjon, és a termékre, a forgalmazóra és a társadalomra gyakorolni kívánt érzelmi hatás valahol egyensúlyban kell legyen. Aztán osztom képviselőtársamnak azt a véleményét, hogy oda kell figyelnünk arra, hogy ne essünk át a ló másik oldalára, és a jó ízlés határain belül maradjunk.
Abban pedig biztos vagyok, hogy Józsa képviselő úr az elkövetkezendő években büszke lesz arra, hogy egy ilyen pozitív törvény meghozatalában reményeim szerint az igen szavazatával részt vesz.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť