ZAKÓ LÁSZLÓ

Full text search

ZAKÓ LÁSZLÓ
ZAKÓ LÁSZLÓ (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Két héttel ezelőtt adtam be egy írásbeli választ igénylő kérdést, aminek az (1) bekezdése úgy hangzik, hogy a dohánycégek is elkezdték a felkészülést arra, hogy hamarosan már csak olyan cigarettásdobozokat gyárthatnak, amelyeken a feliratok mellett képek is megjelennek. A cigarettásdobozok hátsó oldalán rákos tüdő, műtőasztalon felnyitott mellkas, halottasházban fekvő ember, kiterjedt gégerákról és szájrákról készült felvételek fognak szerepelni.
Kaptam ma egy választ, amiben biztosítanak arról, hogy ez egy jó megoldás arra, hogy a fiatalokat is elrettentsék a dohányzástól, amire most miniszter úr hivatkozott is. Most ennek fényében kérdezem, hogy egy rákos daganatos tüdő, egy halottasházban fekvő ember a cigarettásdobozon és a nemzeti dohánybolt, mint egy boltkép, egy épület külső része, a “nemzeti” dohánybolt - most remélem, hogy ebben a körben (A kormánypártok felé fordulva:), erre nézek, nem kell magyarázkodni a “nemzeti” szó jelentését, jelentőségét, mögöttes tartalmát illetően -, még egyszer mondom, amikor állami monopólium lesz ez a dohánykereskedelem, összefér-e ez a kifejezés önök szerint ezekkel a rákos daganatos képekkel a cigarettásdobozon? Akkor az állam, a nemzet lesz a legfőbb rákkeltő-forgalmazó? Akkor ilyen megközelítésben válaszoljon nekem, miniszter úr, legyen szíves!
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť