DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Abban talán egyetérthetünk, hogy eléggé összetett problémáról van szó, amelynek éppúgy megvan a szociális vonatkozása, mint ahogyan a piaci vonatkozása is.
Azt hiszem, abban is teljesen egyetérthetünk, hogy az a lépés, amit a kormány tett, kétségtelenül radikális lépés a pénznyerő automatákkal kapcsolatban, de az látható, hogy ez komoly szociális feszültséget okozott az ország nagyon sok területén, különösen, ha figyelembe vesszük azt, hogy ez a fajta játékszenvedély olyan szociális helyzetű rétegeket is érint, amelyek éppenséggel nagyon nehéz körülmények között élnek. Nyilvánvaló, hogy nem lehet az cél, hogy ha az állam egyébként különböző támogatási formákkal segíti a rászorultakat, ez a támogatás végül aztán éppen a szerencsejáték-iparnál köt ki.
Azt hiszem, hogy ez az a bázis, amiben ebben a teremben mindenki egyetért, és ahogyan a szavazás is és a törvényi változás elfogadásra kerül, az is nagyon jól jelzi, hogy ebben a tekintetben teljes összhang van. Úgy gondolom, hogy persze, nem csak magyarországi probléma ez; ez a fajta játékszenvedély európai kérdés, Európában jóval hamarabb jelent meg - talán 10-20 évvel -, Magyarországon most szembesültünk vele.
A másik pedig egy piaci, piaci szabályozási kérdés. A törvényhozó azt a döntést hozta, hogy itt egy azonnali, gyors, radikális lépésre van szükség. Talán a képviselő úrnak nem feltűnő az, hogy a magyar parlament és a magyar kormány nagyon sokszor gyors és azonnali lépéseket tesz. Úgy gondolom, hogy ez inkább erénye a kormányzásnak. Nyilvánvaló, hogy ezt a piaci szereplők néha úgy élik meg, hogy nehéz, és kiszámíthatóvá teszi a környezetet. Itt is nagyon radikális változásról van szó.
Felhívnám a tisztelt képviselő úr figyelmét, hogy ha jól emlékszem, szó szerint ön is azt mondta, hogy vannak olyan elemei a szektornak, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ennek kivizsgálása, úgy gondolom - amennyiben volt ilyen - az illetékes szervek feladata.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť