HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A helyhatóságaink eladósodottsága, illetve az adósságkonszolidáció kapcsán sok szó esett már az elmúlt időszak egymást követő kormányainak destruktív gazdaságpolitikájáról, amellyel tudatosan alulfinanszírozták településeinket, abból a nyilvánvaló célból, hogy az önrendelkezésüket is meggyengítsék. Ez vitathatatlan tény, mint ahogy az is, hogy egyes településvezetők meggondolatlan és hibás döntéseikkel komolyan hozzájárultak ezen adósságállomány növekedéséhez. Kérem, engedjék meg, hogy néhány ilyen történetet említsek, amelyek nem öregbítették önkormányzati rendszerünk jó hírnevét. (Folyamatos zaj.)
Az első ilyen példám egy alföldi város, mely nagyívű látványberuházásba vágta a fejszéjét. Az eredetileg 1,5 milliárdos beruházási összeg még a tervezés időszakában megtöbbszöröződött, egyre (Az elnök csenget.) grandiózusabbá vált az elképzelés, és a végén már több mint 10 milliárd forintról volt szó. A megvalósítás fedezetét devizakötvénnyel próbálták biztosítani, amely kisvártatva 2 milliárd forintos árfolyamveszteséget jelentett a városnak. A beruházás megtérülését igencsak optimistán kalkulálták. Egyes településvezetők naponta akár több ezer látogatóra is számítottak volna, sajnos a valóságban azonban a hétköznapokban csak 40-50 fő érkezik, így aztán a veszteség csak nő és nő. Mondjuk ki: ezen település adósságállományát nem elemi csapás vagy szerencsétlenség, hanem felelőtlen politikusok okozták.
Egy másik budapesti látványberuházás történetét…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť