JÁVOR BENEDEK

Full text search

JÁVOR BENEDEK
JÁVOR BENEDEK (LMP): Köszönöm a válaszát, államtitkár úr. Sajnos a lényegi kérdésre nem kaptam választ, hogy honnét lesz a pénz. Ön hitelfelvételről, kötvénykibocsátásról beszél, ennek bizony meglesz a költsége az állami költségvetésben, és ezek a most becsülhető hitelköltségek nagyobbak, mint a Paksi Atomerőmű bevétele. Tehát egész egyszerűen ennek a beruházásnak a pénzügyi megvalósíthatósága rendkívül kétséges.
Ami pedig a nagy parlamenti összhangot illeti, hát ezt a nagy parlamenti összhangot az önök által oly sokszor kritizált szabad demokrata és szocialista képviselőkkel együtt hozták meg. Azt gondolom, hogy számomra ez nem meggyőző, hogy önök az előző ciklusban ezt a döntést ebben meghozták. Az ombudsman a jelentésében kritizálta azt a jelentést, előkészítetlennek, nem kellően megalapozottnak tartva azt.
Tehát azt gondolom, pusztán az, hogy egy ilyen elvi hozzájárulás született, nem válasz arra, hogy honnét lesz forrás ennek a beruházásnak a kivitelezésére, és erre sajnos ön sem adott választ. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) Továbbá tendert kiírni egy beruházásra, aminek nem tisztáztuk a finanszírozási forrásait, ne haragudjon, ez olyan súlyos felelőtlenség, amit önök nem vállalhatnak.
Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)
(15.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť