DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ön is tudja, hogy a nyugdíjrendszer átalakításának egyik nagyon fontos eleme az, hogy egyetlenegy nyugdíjkorhatár létezik, és ehhez igazodik minden más rendszer, így - ahogy ön is említette - a korengedményes nyugdíjaztatás is, amelyik egy foglalkoztatáspolitikai eszköz volt, és itt múlt időt használnék.
(16.20)
Amivel a kormány foglalkozik, az a korkedvezményes rendszer, amely nem tévesztendő össze ezzel a korengedményes rendszerrel, amely az elmúlt évtizedek hibáit magán hordozza. A korkedvezmény azt kívánta a korai nyugdíjazással kompenzálni, hogy nem követelték a foglalkoztatótól az egészségre ártalmatlan, biztonságos munkakörülmények megteremtését; korkedvezményes munkaköröket tartalmazó jegyzék, amely az elmúlt időszakban lévő ártalmakat okozó technológiákra épült, és akkor ez a jegyzék az, ami szabályozza azokat a lehetőségeket is, hogy milyen korlátok között lehet ezt alkalmazni.
A kormány itt azzal foglalkozik, hogy ennek a felülvizsgálatát elvégezze. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť