KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Önök 2011. december 31-én egy tollvonással megszüntették a korengedményes nyugdíjazás rendszerét, véleményem szerint, de más képviselőtársaim véleménye szerint is teljesen indokolatlanul, ugyanis a nyugdíj összegét a munkáltató egy összegben előre megfizette a Nyugdíj-biztosítási Igazgatóságnak, amely havi rendszerességgel utalta a munkavállalónak a nyugdíjat. A korengedményes nyugdíj megállapítását és folyósítását a munkáltató és a munkavállaló között létrejött megállapodás alapozta meg, de az egyéb jogosultsági feltételeknek is teljesülniük kellett: szükséges szolgálati idő, meghatározott életkor, meghatározott biztosítási feltétel, az öregségi nyugdíjkorhatár öt éven belüli elérése.
Államtitkár Úr! Önök az elmúlt évben többször, itt a parlamentben is kormánypárti politikusok, például Kontur Pál több fórumon is, megígérték, hogy új szabályozást nyújtanak be a régi pótlására, esetleg a régi visszavezetésére. Biztosan hallott róla, tisztelt államtitkár úr, hogy a MOL-csoporthoz tartozó vállalatok alkalmazottai közül több mint hétszáz főt küldenek el. A hétszáz főből legalább háromszáznak megoldást jelentene a korengedményes nyugdíjazás rendszere, hiszen ez a vállalatcsoport korábban is kihasználta az ebben rejlő lehetőségeket, és ha megszűnt a munkavállaló munkaviszonya, akkor ez egy emberséges megoldást jelentett a munkavállaló számára.
Önök tényleg annyira érzéketlenek, tisztelt államtitkár úr, hogy egy év nem volt elegendő arra, hogy ezt az emberséges rendszert visszahozzák? Mi benyújtottunk egy országgyűlési határozati javaslatot ennek a kérdésnek a rendezésére. Kérdezem, hogy önök mit kívánnak tenni a következő napokban.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť