BENCSIK JÁNOS

Full text search

BENCSIK JÁNOS
BENCSIK JÁNOS, a gazdasági és informatikai bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Ahogy azt Aradszki képviselő úr az előterjesztők nevében elmondta, 2013. január 1-jén lép hatályba az Országgyűlés által korábban elfogadott, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény, amely részletesen tartalmazza az önkormányzati társulások létrejöttére, megszűnésére, szervezetére és működésére vonatkozó szabályokat. E nagyon fontos területen összhangba kell hozni ezekkel a szabályokkal az atomenergiáról szóló törvénynek az információs célú társulásokra vonatkozó szabályait. Miután az önkormányzati ellenőrzési és információs célú társulások az érintett lakosság hiteles és naprakész tájékoztatását szolgálják, a gazdasági és informatikai bizottság egyetért a jól működő intézmény megtartásával.
A folyamatos üzembiztonság fenntarthatósága érdekében pontosítani szükséges azokat az eseteket is, amikor a nukleáris biztonsági hatóság határozatának végrehajtása nem függeszthető fel. Ez utóbbi kiemelten fontos, a folyamatban lévő üzemidő-hosszabbítási eljárással is kapcsolatban álló, meglehetősen sürgős elfogadást igénylő javaslat.
A gazdasági és informatikai bizottság a törvényjavaslatot teljes egyetértésben nyilvánította általános vitára alkalmasnak. Meg kell említeni azt, hogy az LMP képviselőcsoportja nem képviseltette magát a gazdasági és informatikai bizottság tegnapi ülésén.
Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť