DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (KDNP): Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Szilágyi Képviselőtársam! Bizonyára nem figyelte azt, amikor két példát kiemeltem. Kiemeltem Finnországot. Bizonyára nem tekinthető Finnország valamilyen harmadik országbeli fejlődő országnak. Említettem Lengyelországot, amely éppen az elmúlt időszakban hozott döntést arra vonatkozóan, hogy az atomenergiát lényegesen nagyobb hányadban fogja az elkövetkezendő időszakban villamosenergia-termelésre használni. De hogy folytassam a sort, pillanatnyilag Franciaországban, Kanadában és még sorolhatnám - tehát ilyen kevésbé fejlett országokban az ön megítélése szerint - folynak atomerőmű-fejlesztések és -építések.
Hadd mondjak valamit: Finnországban a jelenleg épülő nagy teljesítményű atomreaktor esetében, kérem szépen, elkezdtek építeni egy rendszert, és rájöttek, hogy ez a rendszer nem jó. Lebontották az egészet, és újrakezdve most építenek ezer megawattot, mint mondottam. Ennek a történetét is tisztelettel ajánlanám önöknek tanulmányozásra, hogy vajon miért éri meg a finn államnak ilyen volumenű összeg befektetése, hogyha egyszer már elkezdte, és valami oknál fogva változtattak. Most nem szeretném elmondani, mert meg tudnám mondani, mert konkrétan tudom, hogy mi miatt változtattak, de nem szeretnék itt most egy ilyen kitérő szakmai előadásba fogni. Ha megnézi mindazokat az országokat, akár az Egyesült Államok sem szűkítette be a villamosenergia-termelését atomenergia felhasználásával.
Egyetlenegy dolog, amire önök hivatkoznak most, a németországi atomerőművek visszaszorítása. Kérem szépen, ez 2022-ig szóló program, és ha valaki visszaemlékezik, volt már olyan, hogy leállítottak erőműveket, amikor a zöldek a kormányban voltak (Az elnök csenget.) Németországban, és aztán újra bekapcsolták azokat. Tehát a politika időről időre átszabja ezt is.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť