DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Szilágyi László Képviselő Úr! Valóban nagyon fontos az energiatakarékosság és az energiahatékonyság, mert bármennyire szűkében is vagyunk, ennek ellenére mindig találhatók olyan fogyasztói szegmensek, ahol pazarolnak az energiafelhasználás során. Rendkívül fontos az is, hogy minél több szélenergia-felhasználásra kerüljön sor. Csak egy baj van a szélenergiával, képviselő úr, hogy nem lehet tervezetten előállítani belőle a villamos energiát, mert ahogy képviselőtársam mondta, ha fúj a szél, akkor forog, ha meg nem fúj a szél, akkor nem termel villamos energiát.
Egy dolgot pedig tudomásul kell venni, képviselő úr - és itt jön vissza a bumeráng -, hogy pontosan önök voltak azok, akik minden eszközzel megakadályozták azt, hogy Magyarországon tározókapacitást lehessen kiépíteni. Mert ahol alkalmas lett volna a környezet arra, hogy vízitározó-kapacitást építsenek ki, mert egyelőre ez a legnagyobb hatékonyságú, ott a környezetvédelmi szempontok alapján egyértelműen mindig keresztbefeküdtek, akkor is, amikor senkinek az érdekeit nem zavarta, és semmiféleképpen nem tett volna a környezetben olyan kárt, ami annak a hasznosítását vagy éppenséggel a felhasználását gátolta volna. Ha elmegy Ausztriába - úgy gondolom, Ausztriában eléggé környezettudatos a környezet építése, fejlesztése és védelme -, akkor úton-útfélen találkozik hegyi tározókapacitásokkal, amelyek esetében 800-tól 1100-1300 milliméter átmérőig vannak azok a csövek, amelyeken keresztül nyomják fel nagy teljesítménnyel a szélenergia által megtermelt villamos energiát, és amikor csúcsfogyasztás van, akkor eresztik le onnan a tározóból a vizet, és akkor lehet felhasználni. De ehhez kell egy kis szakmai ismeret, képviselő úr. Ehhez kell egy kis szakmai ismeret, egy kis elmélyülés ezen a területen, és egy kis alázat a szakmával szemben. Higgye el, a magyar szakemberek nem buták ezen a téren. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť