EGYED ZSOLT

Full text search

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Én is Szilágyi képviselő úr felszólalására szeretnék reagálni. Úgy gondolom, itt a Házban az LMP kivételével nagyjából mindenki egyetért abban, hogy jelenleg az atomenergiának nincs alternatívája. Szilágyi képviselő úr azt mondta, hogy tíz éven belül lesz ugyanolyan hatékony energiatermelő lehetőség, mint az atomerőmű, bár azt nem árulta el, hogy mi lesz az. Én nagyon kíváncsi lennék rá.
Ha belemegyünk egy kicsit a matematikába: beszélhetünk arról, hogy egy atomerőmű átlagosan nagyjából 1000 megawattot tud termelni. Most a szélerőműről beszélek, amit ön is említett: azt is tudjuk, hogy egy átlagos szélerőmű 2 megawattot tud termelni. Egy átlagos szélerőmű felépítési költsége 800 millió és 1 milliárd forint között van. Tehát ha belemegyünk egy kicsit a matematikába, akkor mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy ez legalább akkora beruházás, ráadásul megbízhatatlan termelő az atomerőművekkel szemben, ugyanis korántsem biztos, hogy a Kárpát-medencében folyamatosan fújni fog a szél azért, mert egy esetleges beruházás kapcsán szélerőműparkokat építenek.
Nem értem az önök hozzáállását ehhez a kérdéshez. Feltételezem, hogy önök is használnak otthon elektromos áramot, bekapcsolják a tévét és egyéb háztartási eszközöket. Az embereknek természetes, hogy a konnektorból áram, a csapból meg víz jön, és úgy gondolom, hogy ezt biztosítani kell mindenki számára. Biztos vagyok benne, hogy erre más alternatíva nincs, de ha Szilágyi képviselő úr szerint van, akkor nagyon szívesen meghallgatnánk, hogy mi az.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť