KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Higgye el, Szilágyi képviselő úr, hogy az energiahatékonysági beruházásokba fektetett összegek szerintünk is abszolút megtérülő és abszolút helyénvaló beruházások, sőt talán abban is igaza van, hogy az egyik leghangsúlyosabb terület kellene legyen, hiszen a legolcsóbb energia a meg sem termelt energia; ezt már közhelyszerűen rengetegen hangoztatták. Azonban még maximális esetben sem, amennyiben minden erre vonatkozó intézkedést meg tudnánk tenni, akkor sem tudná azt az energiát pótolni, azt az energiakiesést, amit mondjuk, a Paksi Atomerőmű nélkülözése jelentene.
Amit pedig Latorcai képviselő úr, alelnök úr említett, itt egy kicsit vissza is dobnám a labdát, hiszen ő azt mondta, hogy valóban lehetséges volna a megújuló energiák ingadozásának a kiküszöbölésére szivattyús tározó erőműveket létrehozni, és az osztrák példát említette, azt, hogy Ausztriában épp elég környezettudatosak. Akkor én visszakérdeznék - bár abszolút kezdünk eltérni a napirendtől, de a kétpercesek a reagálásra vannak kitalálva, és LMP-s képviselőtársamtól sem kaptam még választ erre a kérdésemre -, hogy miért nem támogatja se az LMP, se a kormány a vízenergia-hasznosítást. Ausztriában és Németországban több tucatnyi vízlépcsőt is látunk. Állandóan az a kifogás van a vízenergia ellen, hogy nagyon környezetkárosító. Nos, nem látjuk ennek nyomát sem Ausztriában, sem Németországban, noha az elmúlt hetekben végigjártam tucatnyi vízlépcsőt. Azt gondolom, hogy húsz évvel Bős-Nagymaros után a kormánynak is ideje volna ezen az álláspontján változtatni.
(12.50)
De most ez nincs napirenden, csak kitérőként jegyzem meg.
Egyébként az eredeti, amiért felszólaltam, hogy az energiahatékonysági intézkedéseket minden körülmények között támogatjuk, és ebben a Jobbik sem képez kivételt, ezt hibásan mondta a képviselőtársam.
Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť