SZILÁGYI LÁSZLÓ

Full text search

SZILÁGYI LÁSZLÓ
SZILÁGYI LÁSZLÓ (LMP): Köszönöm szépen. Tóth képviselő úr a vita korábbi szakaszában azt mondta, hogy természeti katasztrófa történt Fukusimán, azután a hosszú felszólalásában nagyon szépen elmondta, és költőien, nagyon pontosan elmondta - nem lehet hallani, amit mondok? -, hogy mi volt a katasztrófa valódi oka. Nagyon szépen felsorolta, és én is azt gondolnám, hogy itt kell keresni az okát, tehát ez nem egy természeti katasztrófa. Ha természeti katasztrófa okozhatna ilyet, akkor megtörtént volna a Sandy hurrikán kapcsán is, ahogy nagyon helyesen mondta, tehát a biztonság nem egyszerűen a beépített vason és technikán múlik.
Mi okozta a csernobili katasztrófát? (Tóth Ferenc közbeszól.) De nem, ott is emberi mulasztások okozták, egy olyan buherálás, egy olyan új metodika kipróbálása, amire abszolút nem volt se legitim engedély, sem semmi más, emberi tényező okozta. Fukusimát is sok-sok kis emberi tényező okozta, tervezési hiba is, hiszen nem lehetett volna egy ilyen természeti környezetbe ilyen módon megtervezni egy erőművet. Én azt gondolom, hogy tényleg egyetlen fontos dolog van itt, a társadalmi kontroll, ebben igaza van Józsa képviselő úrnak, és mi semmi mást nem követelünk, csak ezt. Transzparenciát követelünk, azt szeretnénk, ha tudhatnánk egészen pontosan, dokumentumra, szerződésre lebontva, hogy mi történik. Lehet, hogy minden rendben van, csak mi ezt nem látjuk. Az nem transzparencia, hogy buszokkal visszük a gyerekeket a látogatóközpontba, és csilli-villi modelleken megmutatjuk, hogy milyen frankó dolog az atomerőmű, mert én elismerem, hogy az, tehát nagyon érdekes technológia, és nagyon nagy vívmánya a tudománynak, de ez még nem társadalmi kontroll. Szeretnénk többet tudni, független vizsgálatokat szeretnénk, hogy megnyugodhassunk, és mi is megnyugtathassuk a saját választóinknak, hogy itt minden a legnagyobb rendben folyik, és nyugodtan alhatunk, és nyugodtan kereshetjük a konnektorban az áramot.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť