TÓTH FERENC

Full text search

TÓTH FERENC
TÓTH FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Szilágyi Képviselő Úr! Itt a demokrácia meg az atomerőmű között keresett valami összefüggést, és valami olyat is mondott, hogy Fukusima óta más világban élünk. Ez egyébként valóban így van, de a demokrácia és az atomerőmű egymás mellé állítása érdekes volt, csak szeretnék itt egypár dolgot az ön tudomására hozni.
A fukusimai tragédia által okozott sokk ellenére, ami egyébként egy természeti csapás volt, Magyarország lakossága támogatja az atomerőmű üzemidő-hosszabbítását; szerintem demokrácia van. Nem lett atomerőmű-ellenes a francia társadalom és politika, és láss csodát, az Egyesült Királyság sem - demokráciáról beszélünk - vagy Finnország sem. Kanadában most minden atomerőmű üzemel, még az a blokk is, amelyben 17 éven át üzemszünet volt. Az Egyesült Államokban 103 atomerőművi blokk közül eddig 73 atomerőmű üzemidejét hosszabbították meg 40-ről 60 évre, a többi esetében az eljárás folyik vagy előkészületben van. Spanyolország, amely élen jár a megújuló technológiák alkalmazásában, jóváhagyta az atomerőművek üzemidő-hosszabbítását.
Tisztelt Képviselőtársam! Azt hiszem, ezekben az országokban is van demokrácia, és a világ Fukusima után olyan látványosan nem változott meg.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť