DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt… Tisztelt Képviselőtársaim! Kicsit gyorsabban szerettem volna mondani, hogy a két percbe minden beleférjen. Úgy látszik, ez a korrigálások ideje.
Szeretném felhívni az érdeklődők figyelmét, Kovács képviselőtársamét is, hogy a regionális területfejlesztési tanácsokban az állami többséget a területfejlesztési törvénynek az a módosítása hozta létre, amelyet az első Orbán-kormány idején önök szavaztak meg, tehát a korábbi arányokat átalakítandó, a módosított területfejlesztési törvény állami többsége az első Orbán-kormányhoz kapcsolható. Kétségtelen, hogy mi ezt a rendszert fenntartottuk, mégpedig azért, mert fontosnak tartottuk, hogy már az európai uniós források elosztásánál, amiért az államnak egyébként helyt kell állnia, az államnak ez a felelőssége ilyen módon is biztosított legyen.
A másik dolog, amire szeretném felhívni a képviselő úr figyelmét, hogy a közigazgatási kistérségről készült tudományos dokumentáció vázlata világosan kifejti, hogy az önkormányzati közszolgáltatási funkció, a területfejlesztési funkció és az államigazgatási funkció hogyan kapcsolódik össze.
(13.30)
Abban önnek igaza van, hogy az államigazgatási funkcióhoz a többcélú kistérségi társulások ilyen direkt módon nem kaptak többletnormatívát, de semmilyen jogszabály nem akadályozta meg azt, hogy a többcélú kistérségi társulás olyan államigazgatási feladatellátásra is kiterjessze a megállapodását, amelyet egyébként más kistérségekben saját maguk láttak el a hivatalok, például hatósági ellenőrzésre, államigazgatási funkcióban, több kistérségi társulás is kiterjesztette a tevékenységét. Tehát nem lehet, nem illő dolog tudatlansággal vádolni azt, aki ezekre az esetekre is utalt a hozzászólásában. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť