DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Én is igyekszem olyan jó hozzászólást mondani, hogy az elnök úr belefeledkezzen. Elmondom még egyszer, és szerintem utána nem érdemes ezen többet rágódni. Egyszerűen Kovács képviselő úr rosszul emlékszik, a területfejlesztési tanácsban az állami többséget a Fidesz, az első Orbán-kormány hozta létre. Ez tényszerűen így van.
A második az államigazgatási funkciót illetően. Ez valóban az Idea-program, de azért került bele az államigazgatási funkció hangsúlyozása, mert már addigra többletösztönzés nélkül is ott, ahol értelmesen el lehetett látni államigazgatási funkciót, létrehoztak erre társulást. Somogy megyében két olyan társulás is alakult, kistérségi társulás, amely hatósági ellenőrzési, államigazgatási feladatokat látott el. Tehát én értem azt, hogy most jópofa dolog kormányoldalról rám mutogatni, hogy csacsiságot beszélek, de nem így van, mert államigazgatási feladatra, hatósági ellenőrzésre, egyéb államigazgatási feladatra is hoztak létre társulást. Tehát azt tagadni, hogy van államigazgatási funkciója vagy volt a kistérségnek - szerintem nem érdemes ezen rágódni.
Egyébként, ahogyan elmondtam a hozzászólásomban, ez ki is üresedik, hiszen ezeknek a feladatoknak a nagy része elkerül a járáshoz. A járás állami szerv, a kistérségi társulás önkormányzati - volt, és hogy mi marad meg belőle, azt majd meglátjuk. Most én úgy látom, hogy az önkormányzatok érdekeltsége nagyon csekély lesz abban, hogy ezt fenntartsák. Egy értelmes célról beszélt államtitkár úr, az itt van, ebben a papirosban. Szerintem ez támogatható. Hát az élet meg majd megmutatja, hogy a közszolgáltatások terén azok a közszolgáltatási feladatok, amit önök államosítottak, például a közoktatás, hogyan fog majd működni. Számos jel mutat arra, hogy a helyzet drámai, de ez most nem tartozik ehhez a törvényhez.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť