DR. SIMON MIKLÓS

Full text search

DR. SIMON MIKLÓS
DR. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt volt Miniszter Asszony! Ön az elméletét tudja ennek a kistérségi történetnek, mi pedig tudjuk a valóságot. És az a véleményünk, többeknek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, hogy a kistérségi társulásokra szükség van. Az, hogy államigazgatási feladatot két kistérségi társulás ellátott, csepp a tengerben. Azok a társulások, amelyek nálunk működnek, elsősorban szociális feladatokat látnak el, és ilyen tekintetben a költségvetési törvény, a 2013-as költségvetési törvénytervezet lehetőséget ad szociális feladatok kapcsán kistérségi ellátásokra.
Tehát a lényeg az, hogy a kistérségi társulások fenn fognak maradni, amennyiben az önkormányzatoknak ez áll érdekükben. Én úgy látom, hogy nemcsak a területfejlesztési koncepció adja meg erre az alapot, hanem a költségvetés is.
Máskülönben pedig a kistérségi társulások temetését értelmetlen dolognak tartom, hiszen a magyar önkormányzatokról szóló törvény nevesíti a társulások lehetőségét, az önkormányzatoknak ezután is jogukban áll, sőt mi több, véleményem szerint kötelességük is bizonyos feladatok, elsősorban szociális feladatok társítására.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)
(13.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť