KOZMA PÉTER

Full text search

KOZMA PÉTER
KOZMA PÉTER, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az alkotmányügyi bizottság 2012. november 26-án, hétfőn megtárgyalta az egyes törvényeknek a Magyary egyszerűsítési programmal és a területfejlesztéssel összefüggő módosításáról szóló T/9244. számú törvényjavaslatot, amely törvényjavaslat 22 törvényerejű rendelet és törvény módosítását tartalmazza, négy ügykörben. Ezek az anyakönyvezéssel, a személyiadat- és lakcímnyilvántartással, az állampolgársággal összefüggő javaslatokat tartalmazzák, illetve módosítja az 1996. évi XXI. törvényt, amely a területfejlesztésről szól.
Az egyes eljárások szükségességének felülvizsgálatát a kormány a vonatkozó kormányhatározat értelmében elvégezte, ezért az eljárások deregulációjára tesz javaslatot. Az említett három ügyfélcsoportban az ügyintézési határidők indokoltságának felülvizsgálatára sor került, és a kormány javaslatot tesz ezeknek az ügyfelek érdekében történő egyszerűsítésére. Ugyanakkor a javaslat tartalmazza azt is, hogy a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény rendelkezéseivel ellentétben nem kívánja a kormány azt, hogy megszűnjenek a kistérségek, ezáltal tehát a jövőben is lehetőség nyíljon az uniós támogatások lehívására.
A bizottság többségi véleménye - 17 igen szavazattal - az volt, hogy a törvényjavaslat általános vitára alkalmas, és annak megtárgyalását javasolja.
Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť